Τα λεφτά δεν φέρνουν τον τίτλο

Όπως όλα δείχνουν, η Μάντσεστερ Σίτι, με τα τσουβάλια από πετροδολάρια, χάνει το πρωτάθλημα στην Αγγλία – και αυτό δεν χαλάει κανέναν!

Το ότι είμαστε Έλληνες δεν παίζει κανέναν ρόλο – τουλάχιστον σε αυτό το θέμα. Η αλήθεια είναι πως αν ασχολείσαι (ακόμα κι αν ασχολιόσουν πιο πιτσιρικάς) με το ποδόσφαιρο έχεις στάνταρ μια αγαπημένη αγγλική ομάδα. Λες και είναι κανόνας. Έτσι μιλώντας με φίλους και διαβάζοντας αθλητικά blog, κατάλαβα ένα πράγμα: η Ελλάδα δεν γουστάρει

την Μάντσεστερ Σίτι. Μην σου πω πως η ήττα της από την Άρσεναλ την περασμένη Κυριακή (που κατά πάσα πιθανότητα την έβγαλε και εκτός διεκδίκησης τίτλου) δεν χάλασε κανέναν – πέρα από τους οπαδούς της.

Βλέπεις η Σίτι, όπως πριν από μερικά χρόνια και η Τσέλσι, έχει καταφέρει να γίνει αντιπαθητική εξαιτίας των χρημάτων της. Θα μου πεις και με το δίκιο σου “γιατί δεν έχει λεφτά η Γιουνάιτεντ, η Ρεάλ και η Μπαρτσα;”. Ναι και φυσικά έχουν, αλλά παράλληλα έχουν και μια ποδοσφαιρική ιστορία που την έφτιαξαν μέσα από νίκες και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Και έτσι ήρθαν και τα χρήματα, οι τίτλοι και η καταξίωση. Για αυτό και τις γουστάρεις, για την ιστορία τους. Αλλά η Σίτι πάει με την ανάποδη – όπως η Τσέλσι παλιότερα και η Ανζί εδώ και δύο χρόνια. Είτε Ρώσοι μεγιστάνες, είτε Άραβες πετρελαιάδες, επενδύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να πάρουν ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά και να δημιουργήσουν υπέρ-ομάδες.

Η Τσέλσι του Roman Abramovich έδειξε αρχικά να τα καταφέρνει, έως ότου κόλλησε την τελευταία διετία (απλά πιστεύω ότι ήταν τυχερή που πήγε μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ). Η Σίτι εδώ και 4 χρόνια, που έχει ξοδέψει λεφτά με το τσουβάλι, έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κερδίσει μόνο το FA Cup, ενώ το πρωτάθλημα κατά 99% χάθηκε (και) φέτος. Και το σημαντικότερο είναι πως δεν παίζει και μπάλα που βγάζει μάτια. Μήπως οι Άραβες πρέπει να πάρουν τον Jose Mourinho για να δουν μια άσπρη μέρα; Κάτι ήξερε ο Roman…

Διαβάστε ακόμα:

* Πάθος για… ποδόσφαιρο (vid)

* Υπόκλιση στον Messi

* Ronaldo… 700 ίππων (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα