Ο Μπομπ Τραα φεύγει, ο «Θεσσαλονικός» έρχεται – Ποιος ειναι ο νέος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλαδα

Μπορεί να έχει ένα καθαρά αμερικανικό όνομα, Γουες Μακ Γκρου τον λένε, να είναι από τις ΗΠΑ, αλλά έχει άμεση σχέση με την Ελλάδα και συγκεκριμένα με την συμπρωτεύουσα, Θεσσαλονίκη.

Ο εν λόγω κύριος μεγάλωσε στην Νύφη του Θερμαϊκού και μιλάει πολύ καλά και τα ελληνικά. Θα του χρειαστούν

άλλωστε, καθώς είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον σκληρού προφίλ Μπομπ Τράα, ως νέος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην χώρα μας. Θα έχει δηλαδή σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις της Τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Γουές Μακ Γκρου θεωρείται φιλέλλην και για αυτόν τον λόγο τον επέλεξε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την συγκεκριμένη θέση. Πρόκειται για μία κίνηση εντυπωσιασμού αλλά και κατευνασμού αφού στόχος είναι να παύσουν οι πολύ αρνητικές εντυπώσεις που υπάρχουν στην χώρα μας για το Ταμείο και τον Ολλανδό Μπομπ Τράα.

Όπως δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, ο Γουές Μακ Γκρου, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Γιατί; Επειδή ο πατέρας του δρ Γουίλιαμ Μακ Γκρου, ήταν ο επί 25ετίας πρόεδρος του κολεγίου, Ανατόλια.

Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ δεν πρέπει να περιμένουμε κάποια σημαντική αλλαγή στην στάση του ΔΝΤ απέναντι στην χώρα μας παρά τα φιλελληνικά αισθήματα του Γουές. Άτομα που τον γνωρίζουν τον παρουσιάζουν ως έναν ευγενή άνθρωπο.

Στη διάρκεια της καριέρας του στο ΔΝΤ ο Γουες Μακ Γκρου έχει διατελέσει αρχηγός αποστολής του Ταμείου στα Σκόπια ενώ ανέλαβε τον ίδιο ρόλο και στην Κύπρο πριν μετακινηθεί ως στέλεχος της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα