Ο Φόρεστ Γκαμπ μπαίνει στον μυαλό του Ντίσνεϊ και «γεννάει» τη Μαίρη Πόπινς!

Ήταν το 1934 όταν η Πάμελα Λίντον Τράβερς αποφάσιζε να γράψει το πρώτο της μυθιστόρημα με μια... μαγική γυναίκα: τη Μαίρη Πόπινς. Και φυσικά αμέσως έκανε μεγάλη επιτυχία, αλλά παράλληλα τράβηξε και το ενδιαφέρον μεγάλων παραγωγών ώστε η ηρωίδα της να γίνει και ταινία. Ένας από τους παραγωγούς ήταν και ο Γουόλντ Ντίσνεϊ, ο οποίος το 1964 κατάφερε να κάνει το μιούζικαλ «Mary Poppins», το οποίο σήμερα θεωρείται ένα από τα κλασικά φιλμ της μεγάλης οθόνης.

Ωστόσο μέχρι να καταφέρει να

πείσει την Τράβερς να συνεργαστεί μαζί του πέρασαν περίπου 2 δεκαετίες, καθώς η συγγραφέας δεν ήθελε να δει το «παιδί» της να γίνεται κομμάτι του Χόλιγουντ. Και το φιλμ «Saving Mr Banks» μας μεταφέρει σε αυτό το ταξίδι της Τράβερς, από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες, εκεί όπου ο Ντίσνεϊ κατάφερε να τη βάλει στο μυαλό και τον κόσμο του. Έναν κόσμο μαγικό, όπως η Μαίρη Πόπινς.

Και η πρώτη εικόνα από τη ταινία έκανε την εμφάνισή της, δείχνοντάς μας τον Τομ Χανκς ως Γουόλντ Ντίσνεϊ και την Έμα Τόμπσον ως Πάμελα Λίντον Τράβερς. Το «Saving Mr Banks» θα βρίσκεται στις αίθουσες στις 20 Δεκεμβρίου 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα