Ο Ομπάμα είναι εχθρός των Χριστιανών;

Τρεις μόλις μέρες πριν την τελική αναμέτρηση για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια από τις ομιλίες της τελευταίας στιγμής, ο Μιτ Ρόμνεϊ προειδοποιεί τους ψηφοφόρους ότι ο αντίπαλός του, Μπαράκ Ομπάμα, είναι… εχθρός της χριστιανικής πίστης.

Μέσω προ-ηχογραφημένου μηνύματος (robocall) που απευθυνόταν σε Χριστιανούς ψηφοφόρους ο Ρεπουμπλικάνος Μορμόνος υποψήφιος υπενθύμισε στους ακροατές το αμφιλεγόμενο σχόλιο του Ομπάμα το 2008 όπου ανέφερε ότι κάποιοι Αμερικανοί, απογοητευμένοι από την

οικονομική τους κατάσταση, «προσκολλώνται στα όπλα ή τη θρησκεία.»

Το μήνυμα είχε ως εξής:

«Οι Χριστιανοί που σκέφτονται να ψηφίζουν Ομπάμα θα πρέπει να θυμηθούν τι είπε για τους ανθρώπους της πίστης: «Θα … προσκολλώνται στα όπλα ή τη θρησκεία» Και θυμάστε όταν ο Ομπάμα ανάγκασε τις χριστιανικές οργανώσεις να παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη που ήταν αντίθετη προς τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις;

Αυτός είναι ο πραγματικός Μπαράκ Ομπάμα. Αυτή είναι η πραγματική απειλή για τη θρησκευτική ελευθερία μας. Ο Μιτ Ρόμνεϊ κατανοεί τη σημασία της πίστης και της οικογένειας. Γι “αυτό τόσοι πολλοί ηγέτες της χριστιανικής κοινότητας υποστηρίζουν τον Ρόμνεϊ».

Η γλώσσα του μηνύματος είναι ισχυρότερη από αυτή που ο ίδιος ο Ρόμνεϊ είχε χρησιμοποιήσει κατά την προεκλογική εκστρατεία παρά το γεγονός ότι τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν τέθηκε το ζήτημα της κάλυψης του κόστους της αντισύλληψης από θρησκευτικές ομάδες χωρίς καμία επιβάρυνση για τον εργαζόμενο.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα χρησιμοποιεί το σχέδιο για την υγεία προκειμένου να κηρύξει τον πόλεμο κατά της θρησκείας, αναγκάζοντας θρησκευτικά ιδρύματα να αντιβαίνουν στην πίστη τους», έγραφε προεκλογικό μήνυμα του Ρόμνεϊ τον Αύγουστο. συμπληρώνοντας πως ο ίδιος «πιστεύει ότι αυτό είναι λάθος».

Keywords
Αναζητήσεις
μπαρακ ομπαμα θρησκευμα, obama θρησκεια
Τυχαία Θέματα