Ο Πούτιν αντεπιτίθεται και προτείνει την δημιουργία περιφερειακής νομισματικής ένωσης

Ο Ρώσος πρόεδρος - αφού χαρακτήρισε τις δυτικές κυρώσεις «καταστροφικές» και προειδοποίησε πως θα πράξει ό,τι είναι καλύτερο για τα εθνικά συμφέροντα - πρότεινε σήμερα στους ομολόγους του τού Καζακστάν και της Λευκορωσίας να εξετάσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας περιφερειακής νομισματικής ένωσης.

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο και τον ομόλογό του τού Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ στην πρωτεύουσα Αστάνα του Καζακστάν για να συζητήσουν οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρεις αυτές χώρες- όλες τους μέλη της Ευρασιατικής

Οικονομικής Ένωσης, μίας πολιτικής και οικονομικής ένωσης κρατών αποτελούμενης από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες με επικεφαλής τη Ρωσία.

Ο ρώσος ηγέτης εξέφρασε ακόμη την ελπίδα η ουκρανική σύγκρουση να τερματιστεί σύντομα και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι οι αρχές του Κιέβου θα εφαρμόσουν σταδιακά τις συμφωνίες (για τον τερματισμό της κρίσης), οι οποίες συνήφθησαν στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ».

Μετά την απόφαση των ηγετών της ΕΕ να διατηρήσουν τις οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας για την ουκρανική κρίση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε καταστροφική την «ρητορική για τις κυρώσεις» και δήλωσε ότι η Ρωσία θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για τα εθνικά της συμφέροντα.

Ο Πεσκόφ κατηγόρησε επίσης το Κίεβο ότι παραβιάζει τους όρους της ειρηνευτικής συμφωνίας για την ανατολική Ουκρανία, η οποία συνήφθη στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, το Μινσκ.

The post Ο Πούτιν αντεπιτίθεται και προτείνει την δημιουργία περιφερειακής νομισματικής ένωσης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα