Ο πρώην εφοριακός Παναγιώτης Κοκκόρης πρώτος στη short list για τη θέση του Χάρη Θεοχάρη

Την Κυριακή έληξε η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων προκειμένου να επιλεγεί ο νέος γενικός γραμματέας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Χάρη Θεοχάρη.

Ήδη, στην κυβέρνηση έχει δημιουργηθεί μία sort list με τα ονόματα των επικρατέστερων υποψηφίων που θα περάσουν από το κόσκινο τόσο του Μεγάρου Μαξίμου, όσο και των δανειστών μας προκειμένου να επιλεγεί το πρόσωπο εκείνο που θα πληροί τα βασικά χαρακτηριστικά της θέσης: Τεχνοκράτης με ανθρώπινο πρόσωπο.

Στην κορυφή

της λίστας αυτής, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα newmoney.gr, βρίσκεται το όνομα του πρώην εφοριακού, νυν γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Παναγιώτη Κοκκόρη.

Παράλληλα, στη λίστα υπάρχουν και τα ονόματα των Στέλιου Κουτνατζή, νομικού συμβούλου του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, του Χαράλαμπου Τσαυδάρη, γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων και του καθηγητή Νίκου Καραβίτη, που ήταν δεξί του Γιάννη Στουρνάρα και παλιότερα είχε διατελέσει γενικός γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Κοκκόρης

Εφοριακός με μεγάλη πείρα και με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κοκκόρης συνδυάζει λόγω της θέσης του ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και την εμπειρία των πολιτικών για άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς υλοποίησε εσχάτως σύνθετες πολιτικές για πολίτες έχοντες αναπηρίες ενώ συνέδεσε τα ασφαλιστικά ταμεία με 43 αναπηρίες διευκολύνοντας σημαντικά χιλιάδες αβοήθητους Έλληνες.

Και η task force δεν φαίνεται να έχει αντίρρηση σε μια τέτοιου είδους υποψηφιότητα αρκεί να υπάρχει και η τεχνοκρατική επάρκεια. Η αντίδραση των δανειστών κυρίαρχα έχει να κάνει με άτομα που δεν είχαν μέχρι σήμερα ασκήσει διοίκηση.

Ο κ. Κοκόρης σπούδασε οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μεταπτυχιακά σεμινάρια στην ελεγκτική επιχειρήσεων (Σ.Ο.Λ.).

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως λογιστής - φοροτεχνικός, και στο Δημόσιο Τομέα ως εφοριακός-ελεγκτής επιχειρήσεων και Επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών.

Διετέλεσε επίσης πρόεδρος επιτροπής του ΟΕΕ για την εκπόνηση μελέτης με θέμα «Φοροδιαφυγή- Παραοικονομία- Επερχόμενες Φορολογικές Μεταρρυθμίσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα