Ο Συνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών ενάντια στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ

Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που κατατέθηκε στη Βουλή προκαλεί την αντίδραση του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών επιδοκιμάζει τη δυνατότητα που παρέχει το νομοσχέδιο για νομοθετική καθιέρωση της αυτοπαραγωγής από φωτοβολταϊκά και μικρές ανεμογεννήτριες, χαρακτηρίζει εελιπή και αντιαναπτυξιακή τη ρύθμιση αυτή.

Ο ΣΕΦ

στηρίζει τη νομοθετική αυτή ρύθμιση καθώς παρέχει τη δυνατότητα να συμψηφίζεται η παραγόμενη καταναλισκόμενη ενέργεια από καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά. Παρ' όλα αυτά θεωρεί ότι αποθαρρύνει τους πολίτες να εγκαταστήσουν ενά μισκό φωτοβολταϊκό σύστημα για αυτοπαραγωγή, καθώς οι χρόνοι απόσβεσης για ένα τέτοιο σύστημα είναι απαγορευτικά μεγάλοι.

Επίσης, ο Σύνδεσμος αντιτίθεται στην επιβολή του «τέλους ασφάλειας εφοδιασμού» στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο θα χρηματιοδοτήσει τις μειώσεις τιμολογίν για τη βιομηχανία. Όπως επισημαίνει, οι ανανεώσιμες πηγές οι ΑΠΕ αποζημιώνονται με σταθερές εγγυημένες τιμές και συνεπώς δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακυλήσουν την επιβάρυνση του νέου τέλους στα τιμολόγια ενώ οι συμβατικοί παραγωγοί μπορούν να τη μετακυλήσουν στις τιμές χονδρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα