Ο «Τίγρης»… μίλησε: Έγινε η παρουσίαση της νέας ΑΕΚ, αποφασισμένος για την κατασκευή του γηπέδου

Επίσημα και νέα σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ! Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν ο κεντρικός ομιλητής της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στο Tatoi Club, στην οποία και έδωσαν το παρόν, σχεδόν, όλοι οι συντελεστές που θέλουν να γίνουν «μέτοχοι» της επανάκαμψης του ιστορικού συλλόγου.

Με τη βοήθεια ενός βίντεο, διάρκειας περίπου 5,5 λεπτών, οι άνθρωποι της ΑΕΚ προσπάθησαν να συμπεριλάβουν μερικές

από τις πλέον σημαντικές στιγμές του Δικέφαλου, ξεκινώντας φυσικά από την Κωνσταντινούπολη, φτάνοντας μέχρι και τη νέα εποχή που ξεκινά.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, τόνισε τη σημασία της ανέγερσης του νέου γηπέδου της ομάδας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, δείχνοντας αποφασισμένος να το κάνει πραγματικότητα… ο κόσμος να χαλάσει!

Όσον αφορά το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν φάνηκε διατεθημένος να σχολιάσει, ενώ τόνισε πως θα ασχοληθεί ξανά σοβαρά με αυτό, μόλις η ΑΕΚ επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Μελισσανίδη

«Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας. Σ' αυτό το νέο ξεκίνημα, το καταλαβαίνετε όλοι, είναι πολύ διαφορετικό απ' όλα τα προηγούμενα. Είναι από το μηδέν και με την ΑΕΚ στην Γ' εθνική. Δεν υπάρχει κανείς στην ΑΕΚ που να δηλώνει ευχαριστημένος μ' αυτή την οδυνηρή κατάληξη της απαραίτητης αυτοκάθαρσης.

Διάβασα για παράδειγμα στον Τύπο, επώνυμες δηλώσεις για τον Μελισσανίδη, πως πήρε τσάμπα την ΑΕΚ, που έπεσε στην Γ' εθνική. Το μόνο που έχω να πω είναι πως κανένας Μελισσανίδης, δεν πήρε καμία ΑΕΚ. Η δική μας ΑΕΚ, δεν ανήκει σε κανέναν Μελισσανίδη. Γεννήθηκε πριν από εμάς και θα υπάρχει μετά από εμάς. Μεγαλομετόχους έχουν μόνο οι εταιρίες και όχι οι ιδέες.

Ο πρώτος στόχος μας είναι να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν και σε στέρεες βάσεις. Μας δίνει την ευκαιρία να κτίσουμε τα πάντα με τρόπο ιδανικό. Είτε μιλάμε για το βάρος σε ακαδημίες με την ΑΕΚ να στηρίζεται στα δικά της παιδιά. Είτε μιλάμε για μια ΑΕΚ δυνατή παντού, αυτοδύναμη, που να μην βασίζεται πουθενά, παρά μόνο στον κόσμο της. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν. Αντιθέτως είναι δίπλα μας και μας καθοδηγούν. Γι αυτό και είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε.

Ο δεύτερος στόχος μας είναι το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Να κτίσουμε το σπίτι μας ξανά εκεί που μεγάλωσαν γενιές και γενιές ΑΕΚτζήδων. Για να φτιάξουμε νέες γενιές. Και θα είναι ένα παλάτι. Για την ιστορία και τον πολιτισμό. Και το πρώτο που θα γίνει θα είναι μουσείο και για την ΑΕΚ αλλά και για την προσφυγιά.

Γι αυτούς τους δυο στόχους, μπαίνω εγγυητής και μπροστάρης. Αλλά δεν είμαι μόνος. Η ΑΕΚ άλλωστε ανήκει σ' όλους. Και αλίμονο σ' εκείνον που πίστεψε πως η ΑΕΚ του ανήκει. Έχουμε ανάγκη την ενότητα. Πρώτο και καθοριστικό σημείο εκκίνησης, είναι τα εισιτήρια διαρκείας. Είναι η πρώτη φορά που τα εισιτήρια διαρκείας, δηλώνουν συμμετοχή σ' όλα τα επίπεδα. Τα μισά έσοδα από κάθε εισιτήριο διαρκείας, θα μπαίνουν στον κουμπαρά για το ταμείο ανέγερσης του γηπέδου. Ένα γήπεδο που θα το κτίσουμε όλοι μαζί. Αυτή η προσπάθεια δεν εξαρτάται από αυτά τα χρήματα.

Τα χρήματα θα τα βρούμε και θα ξεκινήσουμε σύντομα. Αλλά αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή. Η απάντηση μας, θα είναι μεγάλη συμμετοχή μας σ' αυτή την προσπάθεια. Αυτή η νίκη πρέπει να κερδιθεί. Επίσης κάθε κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας, θα γίνεται αυτόματα μέλος της ερασιτεχνικής. Τώρα πλέον δεν υπάρχουν ξεχωριστά μαγαζιά. Υπάρχει μόνο ΑΕΚ.

Και κάτι τελευταίο. Διαπιστώνω πως εκτός ΑΕΚ, ασχολούνται πολύ μ αυτό το νέο ξεκίνημα. Και κάπου διακρίνω και έναν μικροπανικό. Να μην ανησυχούν. Δεν υπάρχει λόγος. Η ΑΕΚ έχει ακόμα πολύ δρόμο. Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτε δεν θα χαριστεί. Η ΑΕΚ δεν θα παρακαλέσει. Όταν χρειαστεί θα απαιτήσει. Η ΑΕΚ αυτή την στιγμή, είναι τα τρια γράμματα που την εκπροσωπούν διαχρονικά. Είναι δυνατόν να φοβούνται τόσο τα τρια γράμματα; Δεν υπάρχει λόγος. Όταν είμαστε έτοιμοι και επιστρέψουμε, θα τους ενημερώσω εγώ πρώτος. Το σύνθημά μας είναι, «ερχόμαστε».

Ακολούθησαν ερωτήσεις:

Για το αν υπάρχει πρόβλεψη για τα έργα του γηπέδου και τι εκπλήξεις μπορούν να περιμένουν οι φίλαθλοι: «Για το γήπεδο ξεκινήσαμε διαδικασίες. Δεν είμαι έτοιμος να πω. Θέλω να φτιαχτεί η πλατφόρμα για να μην έχουμε προβλήματα με το ΣτΕ. Για εκπλήξεις δεν μπορώ να πω, πάμε για ένα ξεκίνημα με Έλληνες παίκτες και την ομάδα να ξεκινάει από την Γ' Εθνική».

Για το γεγονός ότι παρακολουθούσε την παρακμή όλα αυτά τα χρόνια κι αν σκέφτηκε να μπει κάποια στιγμή: «Με το να γυρίζουμε πίσω δεν γίνεται τίποτα. Κάνουμε νέο ξεκίνημα. Παρακολουθούσα την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι οπαδός της. Ξεκινάμε από την αρχή, ξεκινάμε από σήμερα, αυτή είναι η θέση μας».

Για το τι διαφορετικό θα έχει το γήπεδο: «Το γήπεδο σχεδιάζεται σήμερα. Έχει έρθει ο Ιταλός αρχιτέκτονας, θα έχουμε μίτινγκ το απόγευμα. Λεπτομέρειες δεν έχω για να δώσω. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι διαφορετικό».

Για το πόσο φερέγγυο θεωρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, ΕΠΟ, Λίγκα κι αν θα πάρει πρωτοβουλίες: «Φέτος, θα παίζουμε με Αετό Βούλας και Τριγλία, σε δυο χρόνια να μου κάνετε την ερώτηση...»

Για το αν θα υπάρξει συμμετοχή των μετόχων του 2004:«Οπωσδήποτε. Υπάρχουν πολλά παιδιά που βοηθάνε την προσπάθεια. Όταν μιλήσουμε για το γήπεδο θα ανακοινώσουμε ονόματα. Ο κ. Παππάς, ο κ. Πόλυς. Πολλοί άνθρωποι θα βοηθήσουν να φτιαχτεί το γήπεδο και για τη νέα ομάδα. Εγώ την προσπάθεια και τη βοήθεια απ `όλους τη θέλω για το γήπεδο μόνο».

Για το αν μπορεί να γίνει γήπεδο με εμπορικές χρήσεις ή αν έχει επιφυλάξεις: «Δεν θέλω εμπορική χρήση, ούτε σούπερ μάρκετ. Καμία εμπορική χρήση. Να παίζει μόνο η ομάδα. Ό,τι λέει ο νόμος. Το γήπεδο που είχαμε να ξανά αποκτήσουμε θέλω».

Για προπονητικό κέντρο: «Εχουμε τα Σπάτα. Αν δεν μας χωρέσουν βλέπουμε. Δεν έχουμε γήπεδο μην τρελαινόμαστε. Ας φτιάξουμε πρώτα το γήπεδο».

Για την κακή συμπεριφορά μερίδας φιλάθλων: «Το πιστεύω και το εύχομαι και θα το προσπαθήσω. Και θα βρούμε τον τρόπο. Με σωστή καθοδήγηση δεν θα έχουμε προβλήματα από εδώ και πέρα. Κι αυτά τα παιδιά, και όλοι αγαπούν την ΑΕΚ».

Για το νομικό πλαίσιο και την ιδιοκτησία: «Ό,τι και να γίνει, το γήπεδο θα ανήκει στην Ερασιτεχνική. Από τον κανονισμό της δεν μπορεί να φτιάχνει γήπεδο. Θα πρέπει να συσταθεί εταιρία».

Αν υπάρχει plan b για το γήπεδο: «Δεν υπάρχει. Ένα είναι το πλάνο και το γήπεδο θα γίνει. Δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι και να μην μας σταματήσουν».

Για την εμπλοκή του στον ΟΠΑΠ: «Εδώ μιλάμε για την ΑΕΚ. Οταν γίνει συνέντευξη για τον ΟΠΑΠ να με ρωτήσετε».

Για τις ακαδημίες και για το που θα προπονούνται οι μικροί: «Το κοιτάει το τμήμα των ακαδημιών. Προσπαθούμε να φτιάξουμε και τρίτο γήπεδο. Προσπαθούμε για τα Σπάτα».

Για τις συζητήσεις με τον Δήμο: «Οταν είμαστε έτοιμοι με πλάνα και σχέδια θα συναντηθούμε με όλο το συμβούλιο. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα μιλήσουμε με όλες τις παρατάξεις. Ερήμωσε η Φιλαδέλφεια. Θέλουμε να δώσουμε ζωή με ένα γήπεδο που θα δώσει ζωή στην περιοχή επτά μέρες την εβδομάδα όχι μόνο δυο ώρες».

Για το αν δεν βγει η ομάδα σε δυο χρόνια στην πρώτη κατηγορία: «Αν βγούμε σε έξι χρόνια τι να κάνουμε... Το γήπεδο θα προχωρήσει. Θέλουμε να πιστεύω ότι σε δυο χρόνια θα είμαστε στην πρώτη κατηγορία. Πολύ κουφό το ακούω αυτό που λέτε».

Για το αν άξιζε η περιπέτεια για να παίξει η ΑΕΚ με την Τριγλία στην Γ' Εθνική για να ασχοληθεί: «Δεν έχω περιβάλλον. Ο,τι θέλω το λέω εγώ. Δεν θέλω να γυρίζω πίσω. Η ΑΕΚ είχε τέτοια ανοίγματα, που οποιοσδήποτε επιχειρηματίας είχε να δαπανήσει πολλά χρήματα. Είναι λυπηρό που η ομάδα έπεσε. Αλλά μην γυρίζουμε εκεί. Δεν μπήκα στην διαδικασία των αριθμών. Άκουγα πολλά. Δεν μπήκα καθόλου. Βάλαμε τελεία, ξεκινάμε από την αρχή. Με τα παλιά δεν βγαίνει τίποτα, διχόνοια βγάζουμε».

Για το ποιος θα είναι ο στόχος της ομάδας και τα διαρκείας: «Δεν ξέρω τι διαρκείας θα πάρει ο κόσμος. Θα έχουμε ενημέρωση τις επόμενες μέρες. Δεν με νοιάζει να φτιάξω ομάδα για να πάρει πρωτάθλημα στη Γ' Εθνική. Κι εγώ το παίρνω που λέει ο λόγος. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική για να επιστρέψει».

Για το όνομα του γηπέδου: «Το ιδρυτικό όνομα του γηπέδου θα είναι Αγιά Σοφιά. Το εμπορικό όνομα είναι κάτι άλλο, το κοιτάμε, θα το δούμε».

Για την χρηματοδότηση του γηπέδου: «Όταν γίνει η παρουσίαση να έρθετε να μας ρωτήσετε».

Keywords
Τυχαία Θέματα