Ο Τόμσεν ανάβει το φώς για την δόση των 1,74 δισ. ευρώ – Ενημερώνει σήμερα το ΔΝΤ

Σήμερα αναμένεται η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης των 1,74 δις. ευρώ από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου για την Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν, θα ενημερώσει σήμερα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για την αξιολόγηση της πορείας του ελληνικού προγράμματος ώστε να δοθεί το «πράσινο φώς» για την εκταμίευση της δόσης

την ερχόμενη Τετάρτη. Στην έκθεση παρουσιάζεται ότι στην Ελλάδα η δημοσιονομική προσαρμογή είναι σε θετικά επίπεδα ενώ σε καλό δρόμο βρίσκεται και η εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων για το 2013.

Σε συμφωνία με τις προβλέψεις του προγράμματος μάλιστα βρίσκονται οι μακροοικονομικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας όπου μάλιστα προβλέπεται για το 2014 επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Το ΔΝΤ στην έκθεσή του φαίνεται να αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Ελληνικής πλευράς για την αντιμετώπιση των εξωτερικών ανισορροπιών και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας εφαρμόζοντας μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και κυρίως στην μισθολογική ευελιξία.

Τέλος, θα αναφέρεται η δέσμευση των ελληνικών αρχών για εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στον νευραλγικό τομέα της δημόσιας διοίκησης όπως η ολοκλήρωση των οργανογραμμάτων μέχρι το τέλος του έτους. Η εφαρμογή του καθεστώτος κινητικότητας και εσωτερικής ανακατανομής προσωπικού αλλά και η επίτευξη των συμφωνημένων στόχων για τις υποχρεωτικές εξόδους από το Δημόσιο κινούνται στην ίδια λογική.

Keywords
Τυχαία Θέματα