Ο Τσίπρας παρέα με τον Όλιβερ Στόουν και τον Ζίζεκ για την Αριστερά και τις ΗΠΑ

Τι σχέση μπορεί να έχει ο αιρετικός και επιτυχημένος σκηνοθέτης του Χόλιγουντ, Όλιβερ Στόουν, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάννη Βαρουφάκη; Οι τρεις τους, μαζί με τον ηγέτη της γαλλικής αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν, τον Σλοβένο φιλόσοφο Σλαβόι Ζίζεκ και τον Ταρίκ Αλί, συγγραφέα και σύμβολο της παγκόσμιας Αριστεράς, θα βρεθούν στην Κροατία για το συνέδριο με θέμα “Η ουτοπία της Δημοκρατίας”.

Ο

αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει την Τρίτη με θέμα «Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», μαζί με τον Μελανσόν, ενώ οι ομιλίες των Στόουν και Αλί θα έχουν θέμα την “Ανείπωτη ιστορία των ΗΠΑ”. Η ομιλία του Γιάννη Βαρουφάκη θα έχει τίτλο “Εξομολογήσεις ενός αιρετικού μαρξιστή”.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί για την Ευρωπαϊκή Αριστερά ό,τι πιο φρέσκο και επιτυχημένο έχει να επιδείξει, αφού είναι ο ηγέτης αριστερού σχηματισμού με τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη.

Αυτό φαίνεται και από τη συζήτηση που υπάρχει στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, για να είναι εκείνος που θα προταθεί για πρόεδρος της Κομισιόν. Φυσικά, η υποψηφιότητα είναι πέρα για πέρα συμβολική, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να εκλεγεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα