«Οχι» του Eurogroup σε αίτημα της Πορτογαλίας για χαλάρωση των μέτρων λιτότητας

Λίγα μόλις 24ωρα πέρασαν αφότου ο αντιπρόεδρος της Πορτογαλικής κυβέρνησης Πάουλο Πόρτας μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή υποστήριξε ότι ο στόχος του ελλείμματος στον προϋπολογισμό θα έπρεπε να χαλαρώσει από το 4% στο 4,5%. Το Eurogroup δια του εκπροσώπου του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, απέρριψε σήμερα την πορτογαλική αίτηση σημειώνοντας ότι η Πορτογαλία θα πρέπει να εμμείνει στους στόχους για την μείωση του ελλείμματος.

«Είναι σημαντικό να μείνουμε σε αυτά που έχουμε τώρα συμφωνήσει εντός του προγράμματος συμπεριλαμβανομένων και των στόχων για το έλλειμμα.

Δεν νομίζω ότι είναι καλό σημάδι να συνεχίζεται η συζήτηση για το εάν θα πρέπει να μειωθούν ή να αυξηθούν οι στόχοι. Ο έξω κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι η Πορτογαλία και η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη σε όσα πρέπει να γίνουν, σε όσα έχουν συμφωνηθεί» ανέφερε.

Η Ελλάδα δεν εντάσσεται στην επίσημη ατζέντα του άτυπου Eurogroup, που συζητά κυρίως την ανησυχητική κατάσταση που διαμορφώνεται στην Πορτογαλία, ενώ στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να εγκρίνει και τη δόση του δανείου για την Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα