Οδοιπορικό στο Μεξικό: Εικόνες από την κόλαση των ναρκωτικών και της παρανομίας

Εδώ σταματάει κάθε ηθική, κάθε νομιμότητα, κάθε ίχνος ανθρωπιάς. Σε αυτή την περιοχή βασιλεύει ο νόμος της ζούγκλας. Το οδοιπορικό του Ντέιβιντ Ροκαϊντ μας δίνει συγκλονιστικές εικόνες από την παρηκμασμένη περιοχή του Nogales του Μεξικού.

Eίναι το μέρος όπου κυριαρχεί η φτώχεια, η εγκληματικότητα και η πείνα. Η ζωή 35.000 Μεξικάνων είναι κάτι περισσότερο από υποβαθμισμένη.

Ο φωτογράφος Ντέιβιντ Ρόκαιντ έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες σοκαριστικές εικόνες στο βιβλίο του με τίτλο: «Heavy Hand,

Sunken Spirit». Ο διάσημος φωτογράφος ξεκίνησε το ταξίδι του το 2007 Η συγκεκριμένη περιοχή είναι γνωστή για τη διακίνηση ναρκωτικών, για τους εμπόρους και για τα θύματα της μάστιγας.

Ο Ντέιβιντ Ροκαιντ ακολούθησε την περιπολία της αστυνομίας στις φτωχογειτονιές του Nogales, ψάχνοντας για εμπόρους και χρήστες ναρκωτικών.

Το Ciudad Juraez βρίσκεται στο επίκεντρο της βίας του Μεξικό με περισσότερα από 5.000 εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά τα τελευταία 2 χρόνια. Ο πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν έχει στείλει δυνάμεις χιλιάδων στρατιωτών για να καταστείλουν τη βία.

Στις εικόνες εκτός από τις συλλήψεις λαθρεμπόρων και χρηστών, βλέπουμε και μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα για να μπουν παράνομα στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα