Οι Goodfellas ήξεραν από κουζίνα – Πως να φτιάξεις το διάσημο τηλεοπτικό δείπνο της φυλακής

Κρέας με κόκκινη σάλτσα και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Το συγκεκριμένο φαγητό αξίζει τον σεβασμό που θα έδειχνες και σε κάποιον μαφιόζο τύπου δον Κορλεόνε. Όμως εδώ μιλάμε για το Goodfellas με τον Βίνι και την παρέα του να δημιουργούν το ιδανικό γεύμα ακόμα και πίσω από τα κάγκελά της φυλακής. Ο συνδυασμός κρέατος, κρεμμυδιών και κόκκινης σάλτσας ντομάτας, είναι ιδανικός για τους καλοφαγάδες.

Το συγκεκριμένο

φαγητό αξίζει τον σεβασμό που θα έδειχνες και σε κάποιον μαφιόζο τύπου δον Κορλεόνε.

Όμως εδώ μιλάμε για το Goodfellas με τον Βίνι και την παρέα του να δημιουργούν το ιδανικό γεύμα ακόμα και πίσω από τα κάγκελά της φυλακής. Ο συνδυασμός κρέατος, κρεμμυδιών και κόκκινης σάλτσας ντομάτας, είναι ιδανικός για τους καλοφαγάδες.

Θα χρειαστείς:

6 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα

Περίπου 130γρ. ελαιόλαδο για όλη το μαγείρεμα

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

300 γρ. βοδινό, 300γρ. χοιρινό και 300 γρ. μοσχάρι σε κομμάτια (αν δεν είσαι φαν του βοδινού αντικατέστησε το με χοιρινό)

10 σκελίδες σκόρδου σε ψιλές λεπτοκομμένες φέτες

100ml λευκό κρασί

150γρ. πουρέ ντομάτας

750γρ. ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες σε κομματάκια

Βήμα 1 – Ετοιμάσου να δακρύσεις

Το πρώτο σου βήμα είναι τα κρεμμύδια. Το ζητούμενο είναι να μπορέσεις να δημιουργήσεις μελωμένα και μαλακά κρεμμύδια, με μυστικό επιτυχίας το αργό τους ψήσιμο. Τοποθέτησε ένα βαθύ τηγάνι (ή και κατσαρόλι) σε μέτρια φωτιά για αρχή και πρόσθεσε την πρώτη μερίδα από το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και τα κρεμμύδια σου. Το φαγητό αυτό θέλει χρόνο οπότε μην βιαστείς. Κατέβασε τη φωτιά στο medium low (3 ή 4) και άσε τα κρεμμύδια σου να μαλακώσουν, σκεπάζοντας το τηγάνι. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 25 λεπτά με μισή ώρα, αλλά μέχρι τότε φρόντισε να ανακατεύεις ανά 3 με 5 λεπτά.

Βήμα 2 – Ώρα για κρέας

Σειρά έχει το σκόρδο. Η αλήθεια είναι πως αν επιχειρήσεις να κόψεις τις σκελίδες όπως ο Πόλι με το ξυράφι, θα πρέπει να πάρεις συγχαρητήρια μόνο για την κίνηση. Ωστόσο χρησιμοποίησε ένα λεπτό και κοντό μαχαίρι για να πετύχεις το κατάλληλο αποτέλεσμα. Σε ένα άλλο τηγάνι ξεκίνα να ψήνεις το κρέας σου. Το σημαντικό είναι να θυμάσαι πως δεν θα μπουν όλα τα είδη κρέατος μαζί. Θα φτιάξεις πρώτα το χοιρινό, το μοσχάρι και τελευταίο το βοδινό. Η φωτιά πρέπει να είναι στο φουλ για να σιγουρευτείς ότι το κρέας θα καλοψηθεί και θα πάρει το επιθυμητό «καραμελωμένο» χρώμα. Επίσης κάθε φορά που θα ψήνεις την διαφορετική παρτίδα κρέατος, θυμήσου να αλλάζεις το λάδι. Μην πετάς όμως το προηγούμενο. Φύλαξε το σε μπολ. Θα σου χρειαστεί για τη σάλτσα ντομάτας.

Βήμα 3 – Ρετουσάρισμα

Αφού ετοιμαστεί και η τελευταία μερίδα κρέατος, ρίξε στο τηγάνι το σκόρδο και ρίξε λίγες-λίγες ξανά τις μερίδες. Πρόσθεσε το κρασί και μην τα μαγειρέψεις πάνω από 1 με 2 λεπτά για να μην αρπάξουν. Το ζητούμενο είναι να δώσει το σκόρδο και το κρασί το άρωμα και τη γεύση στο κρέας σου.

Βήμα 4 – Το μυστικό είναι στη σάλτσα

Τώρα που τα κρεμμύδια σου έχουν αποκτήσει το επιθυμητό χρώμα και έχουν μαλακώσει, ήρθε η ώρα να προσθέσεις το πουρέ ντομάτας αλλά και τις ψιλοκομμένες ντομάτες σου. Αφού ανακατέψεις για 1 με 2 λεπτά, πρόσθεσε το κρέας, το λάδι από τα κρέατα που είχες ψήσει, ανακάτεψε και σκέπασε ξανά με το καπάκι. Σε πολύ χαμηλή φωτιά, άφησε τα να ψηθούν για τουλάχιστον 2 ώρες. Κατά αυτή την διάρκεια, μπορείς να φτιάξεις σε ένα άλλο τηγάνι μοσχαρίσιες μπριζόλες, όπως ακριβώς και στη ταινία. Γιατί το κρέας δεν είναι ποτέ αρκετό.

Βήμα 5 - Σερβίρισμα

Μπορεί να μην έχεις δεσμοφύλακες να σου φέρουν αστακούς και ελπίζουμε να μην στρώνεις το τραπέζι στη φυλακή, αλλά ξέρουμε τι λείπει αυτή τη στιγμή για να γίνει το απόλυτο τελείωμα. Ένα μπουκάλι Chianti και μπόλικο ξεροψημένο ψωμί για…θεαματικές βουτιές.

Καλή απόλαυση και προσοχή στον Τζο Πέσι…

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα