Οι Γερμανοί σοφοί συνιστούν «όχι στο κούρεμα του ελληνικού χρέους»

Σύμφωνα με τα γερμανικά δημοσιεύματα, οι σύμβουλοι της γερμανικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Λαρς Φελντ, τάσσονται κατά της προοπτικής νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Κατά τον Λαρς Φελντ μάλιστα, δεν υφίσταται καν λόγος να συζητείται κάτι τέτοιο, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τακτοποιήσει ακόμα το θέμα με τους δημόσιους υπαλλήλους. "Δεν πιστεύω ότι προς το παρόν πρέπει η Ελλάδα

να θέσει την προοπτική ενός περαιτέρω κουρέματος του χρέους, επειδή εκεί εκκρεμεί αυτή τη στιγμή η μείωση του δημοσίου τομέα. Στην Ελλάδα υπάρχει υπερβολικά μεγάλος αριθμός προσωπικού στον δημόσιο τομέα και εκεί βλέπει κανείς αυτή τη στιγμή το πρόβλημα για να εφαρμοστούν οι οδηγίες της τρόικας" δήλωσε ο γερμανός οικονομολόγος στην Γερμανική Ραδιοφωνία.

Επιπλέον, προειδοποίησε πως «εάν ετίθετο σήμερα η προοπτική ενός κουρέματος για την Ελλάδα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια μείωση των προσπαθειών» και τόνισε ότι «η Γερμανία δεν προτίθεται να παραιτηθεί από κεφάλαια, από πόρους που έχει επενδύσει στην Ελλάδα", προσθέτοντας ότι "τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί δεν πρέπει να παραγραφούν».

Κλείνοντας, για την κρίση στην Ευρωζώνη ο Λαρς Φελντ είπε πως «Δεν έχουμε αφήσει πίσω μας τα χειρότερα. Πρέπει να επιδείξουν αντοχή και οι πολίτες που πλήττονται περισσότερο, αλλά από την άλλη πλευρά και οι πολιτικοί, οι οποίοι υφίστανται ισχυρά πλήγματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα