Οι προϋποθέσεις μεταγραφής των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Οι μεταγραφές ήταν ανέκαθεν ένας στόχος των φοιτητών για πολλούς λόγους. Από την αδυναμία διαβίωσης σε άλλη πόλη για οικονομικούς λόγους, έως την προσπάθεια παραμονής στην πόλη τους για όσους μπορούσαν να αποφύγουν το ταξίδι σε άλλη πόλη.

Οι προϋποθέσεις για τη μεταγραφή των εισακτέων αφορούν όσους εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από την ακαδημαϊκή χρονιά 2010-11 και μετά. Το εισόδημα 7.500 ευρώ κατά κεφαλήν ανά οικογένεια ορίζεται ως ανώτατο όριο για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή. Για τις οικογένειες με σοβαρά προβλήματα υγείας, για παιδιά ανέργων και για τις μονογονεϊκές

οικογένειες το ποσό διπλασιάζεται σε 15.000 ευρώ.

Οι μεταγραφές επικυρώνονται με απόφαση του υπουργείου Παιδείας ενώ απαγορεύεται να πάρουν μεταγραφή πάνω από το 10% του συνόλου των εισακτέων σε σχολές των δύο μεγάλων πόλεων Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πάνω από το 15% στις σχολές της περιφέρειας. Τέλος το σύνολο των μεταγραφών θα κατανεμηθεί ισομερώς στους εισακτέους των ετών 2010-11 και 2012-13 (30% των συνολικών μεταγραφών), ενώ το 40% των μεταγραφών θα αφορά τους εισακτέους το έτος 2011-12.

Οι μετεγγραφές γίνονται με υπουργική απόφαση και ο αριθμός των θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% του συνολικού αριθμού των εισακτέων ανά Σχολή ή Τμήμα στην Αττική ή τη Θεσσαλονίκη και το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων στις υπόλοιπες Σχολές ή Τμήματα. Από τις διατιθέμενες θέσεις το 30% θα διατεθεί στους εισακτέους της σχολικής χρονιάς 2010-2011, το 40% στους εισακτέους της σχολικής χρονιάς 2011-2012 και το 30% στους εισακτέους της σχολικής χρονιάς 2012-2013.

Τα κριτήρια μετεγγραφής είναι τα εξής:

εισόδημα του υποψηφίου και της οικογένειάς τουνα πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείαςνα έχει αδέλφια ενεργούς φοιτητέςοι γονείς του υποψηφίου να πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείαςνα είναι θύμα τρομοκρατίαςτα μόρια εισαγωγής του υποψηφίου στην Ανώτατη Εκπαίδευση
Keywords
Τυχαία Θέματα