Οι συλλέκτες αγαπούν τον Μαρκ Ρόθκο: Σχεδόν 82 εκατομμύρια δολάρια για «Το Νο 10»

Σε άνθηση φαίνεται ότι βρίσκεται η αγορά Τέχνης καθώς - δύο ημέρες μετά την πώληση ρεκόρ ενός πίνακα του Πικάσο- πίνακας του Μαρκ Ρόθκο πωλήθηκε έναντι σχεδόν 82 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Κρίστις. «Το Νο 10», το οποίο ο Αμερικανός καλλιτέχνης του αφηρημένου εξπρεσιονισμού ζωγράφισε το 1958, πωλήθηκε αντί 81,92 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό σχεδόν διπλάσιο των 45 εκατομμυρίων που υπολόγιζαν οι εκτιμητές. Μάλιστα, έφτασε σχεδόν το ρεκόρ για έργο «Πορτοκαλί, Κόκκινο, Κίτρινο» που πωλήθηκε τον Μάρτιο του 2012 για 86,88 εκατομμύρια.

Φαίνεται

ότι οι συλλέκτες έργων Τέχνης αγαπούν το Αμερικανό εξπρεσιονιστή καθώς, την Τρίτη, άλλος πίνακας του Ρόθκο, το «Ατιτλο (Κίτρινο και Μπλε)», πωλήθηκε αντί 46,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τον οίκο Σόθμπι.

Άλλος πίνακας-σταθμός της σύγχρονης τέχνης στη βραδιά της δημοπρασίας την Τετάρτη στον οίκο Κρίστις ήταν ο πίνακας «Benefits Supervisor Resting» του Λούσιαν Φρόιντ, που άγνωστος πλειοδότης χτύπησε για 56,16 εκατομμύρια δολάρια, ποσό ρεκόρ για έργο του καλλιτέχνη. Τον Νοέμβριο του 2013, το τρίπτυχο «Τρεις μελέτες του Λούσιαν Φρόυντ» πουλήθηκε έναντι 106 εκατομμυρίων ευρώ και είχε γίνει το πιο ακριβό έργο τέχνης που έχει ποτέ πουληθεί σε δημοπρασία.

Ο πίνακας «Colored Mona Lisa» του Άντι Γουόρχολ πωλήθηκε αντί του ίδιου ποσού και το «Πορτρέτο της Ενριέτα Μοράες» του Βρετανού Φράνσις Μπέικον πωλήθηκε 47,65 εκατομμύρια δολάρια.

Τη Δευτέρα, ο πίνακας «Οι Γυναίκες του Αλγερίου» του Πικάσο πωλήθηκε αντί 179,36 εκατομμύριων δολαρίων και έγινε ο ακριβότερος πίνακας που έχει πωληθεί ποτέ. [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Το παγκόσμιο ρεκόρ για γλυπτό καταρρίφθηκε την ίδια ημέρα με το έργο "Ο άνδρας που δείχνει" του Αλμπέρτο Τζιακομέτι που πωλήθηκε 141,28 εκατομμύρια δολάρια.

The post Οι συλλέκτες αγαπούν τον Μαρκ Ρόθκο: Σχεδόν 82 εκατομμύρια δολάρια για «Το Νο 10» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα