Οικονομική κρίση, γκέι γάμοι και βαμπίρ στον τελικό της Eurovision

Με τους εμπνευσμένους από την οικονομική κρίση στίχους της ελληνικής συμμετοχής, έναν “ύμνο” στους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και έναν τραγουδιστή της όπερας ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ ο δεύτερος προκριματικός γύρος της Eurovision ενόψει της διεξαγωγής του διαγωνισμού που διοργανώνεται το Σάββατο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Μεταξύ των τραγουδιών που προκρίθηκαν χθες ήταν και το “Marry Me” (“Παντρέψου Με”) που ερμήνευσε η Κρίστα Ζίγκφριντς, η αποκαλούμενη “Lady Gaga” της

Φινλανδίας, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, τόσο ο ελληνικός όσο και ο τουρκικός Τύπος σχολιάζουν σήμερα αρνητικά το φιλί που αντάλλαξαν η Ζίγκφριντς με μία από τις χορεύτριες του συγκροτήματός της επί σκηνής.

Αν αυτό επαναληφθεί το Σάββατο, ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης όπου τα τελευταία χρόνια οι αρχές επιχειρούν τα καταστείλουν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι λάτρεις του διαγωνισμού, σύμφωνα με το πρακτορείο, δεν θα πρέπει να θεωρήσουν ότι το τραγούδι της Ελλάδας με τίτλο “Alcohol Is Free” (“Το Αλκοόλ Είναι Δωρεάν”) των Κόζα Μόστρα με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη περιγράφει βραδιές που ονειρεύονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε κάποιο νησί της Ελλάδος, αλλά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για ένα τραγούδι με έμμεσες αναφορές στην οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα.

Το τραγούδι της Ρουμανίας με τίτλο “It’s My Life” (“Είναι Η Ζωή Μου”) και ερμηνευτή τον Σέζαρ, ντυμένο σαν βαμπίρ–ένας συνδυασμός όπερας με ντίσκο-είναι ένα από εκείνα που προκρίθηκαν χθες.

Οι 26 χώρες που θα διαγωνιστούν στον αυριανό τελικό είναι: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λιθουανία, Μάλτα, Μολδαβία, Νορβηγία, Ρουμανία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ουκρανία και Βρετανία.

Τα γραφεία στοιχημάτων αναφέρουν ως φαβορί το τραγούδι της Δανίας “Only Teardrops” με ερμηνεύτρια την Εμελί Ντε Φόρεστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα