Όλη η αλήθεια για την Λετίσια: Έκανε έκτρωση ή όχι η πριγκίπισσα της Ισπανίας;

Σάλος έχει προκληθεί στα ισπανικά Ανάκτορα όχι μόνο γιατί η μικρότερη κόρη του Ισπανού Βασιλιά, Κριστίνα κρίθηκε ύποπτη για το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται ο σύζυγός της αλλά και για την κυκλοφορία ενός βιβλίου που φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές της ζωής της πριγκίπισσας Λετίσια.

Η Λετίσια στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, μίλησε στον κόσμο υποστηρίζοντας ότι είχε κάνει έκτρωση το 2002 όταν και ήταν δημοσιογράφος στο επάγγελμα, πολύ πριν δηλαδή παντρευτεί τον πρίγκιπα Φελίπε,

όπως γράφει και ο συγγραφέας του βιβλίου που τυγχάνει να είναι εξάδελφος της Ισπανίδας πριγκίπισσας. Η έκτρωση είναι ένα θέμα ταμπού για την συντηρητική κοινωνία της Ισπανίας η οποία επιτρέπεται μόνο όταν το επιβάλλουν ιατρικοί λόγοι.

Στο βιβλίο του Ντέιβιντ Ροκασολάνο με τίτλο «Adios Princesa», που κυκλοφόρησε ο άλλοτε αγαπημένος ξάδερφος της Λετίσια, υποστηρίζει πως το Παλάτι όχι μόνο ήξερε για την έκτρωση αλλά έκανε και τα στραβά μάτια. Θα μπορούσε να καταπιεί το ότι ο πρίγκιπας Φελίπε θα παντρευόταν μία κοινή θνητή και διαζευγμένη, αλλά μία γυναίκα που είχε κάνει έκτρωση ποτέ. Έτσι, αποφάσισε να αποκρύψει το γεγονός ζητώντας από την ιδιωτική κλινική στην οποία η Λετίσια είχε κάνει την έκτρωση τον Οκτώβριο του 2002, να καταστρέψει τα σχετικά έγγραφα.

Λίγα 24ωρα προτού το βιβλίο κυκλοφορήσει στην αγορά, η καθολική εφημερίδα «La Gaceta» έγραψε στο πρωτοσέλιδό της ότι θα πρέπει να διεξαχθεί έρευνα για την υπόθεση.

Ωστόσο, όλα όσα γράφονται στο βιβλίο του Ντέιβιντ Ροκασολάνο, όπως ανέφερε και η πριγκίπισσα της Ισπανίας, έλαβαν χώρα πριν πραγματοποιηθεί ο μεγαλειώδης γάμος τους το 2004 στον καθεδρικό ναό Αλμουδένα στη Μαδρίτη παρουσία του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και Σοφίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα