Τι απαντάει ο Νίκος Δένδιας στις «τακτικές Χούντας» για τα επεισόδια στην Ιερισσό

Εκρηκτικό ήταν το κλίμα σήμερα το πρωί στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Μετά τη βραδινή σύλληψη δύο ατόμων, ως υπόπτων για την εμπλοκή τους στη βομβιστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τον περασμένο Φεβρουάριο, κάτοικοι της περιοχής εισέβαλαν στο αστυνομικό τμήμα και το έκαψαν!

Το αποτέλεσμα ήταν η αναστολή της λειτουργίας του τμήματος «λόγω των σοβαρών φθορών που προκάλεσαν σήμερα το πρωί κάτοικοι της περιοχής στους εσωτερικούς χώρους και τον

εξοπλισμό του, είναι αδύνατη η περαιτέρω χρήση του ως αστυνομικής Υπηρεσίας». Και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι 100.3» αναφέρθηκε στα επεισόδια, αλλά και στην απόφαση των αρχών να προχωρήσει στη σύλληψη των δύο υπόπτων τα ξημερώματα.

«Επιχειρησιακά επελέγη από τον αρμόδιο αξιωματικό σε κατάλληλη ώρα. Δεν νομίζω ότι έχει λόγο η Ελληνική Αστυνομία να απολογείται γιατί εκτέλεσε οποιαδήποτε ώρα και ημέρα εντάλματα σύλληψης. Είναι συνταγματική της υποχρέωση να τα εκτελεί. Στάθμισε ο συγκεκριμένος αξιωματικός ότι η επιτυχία εκτέλεσης εντάλματος πρέπει να γίνει εκείνη την ώρα και το έκανε. Χτύπησε την πόρτα, δεν υπήρξε παράδοση, έσπασε την πόρτα και τους συνέλαβε. Αυτό προβλέπει ο νόμος» δήλωσε ο κ. Δένδιας, ενώ απάντησε σε όσους μίλησαν για «τακτικές Χούντας»: «Σε καμιά πολιτισμένη χώρα του κόσμου, σε καμιά χώρα που υπάρχει κράτος-δικαίου, το κράτος δικαίου δεν συναλλάσσεται με τους υποδίκους, για τον τρόπο και τον χρόνο της σύλληψης τους. Τους συλλαμβάνει ως έχει συνταγματική υποχρέωση».

Όσο για το αν θα κινηθούν διαδικασίες και εναντίον εκείνων που εισέβαλαν στο τμήμα το πρωί, ο κ. Δένδιας είπε: «Αυτό δεν μπορώ εγώ να το πω, διότι δεν είναι δουλειά δική μας, είναι δουλειά των Δικαστικών Αρχών, αλλά το θεωρώ αυτονόητο» και συμπλήρωσε: «Αν δεν επιβληθεί σε όλους η νομιμότητα και δεν την ακολουθήσουμε όλοι τη νομιμότητα είμαστε σαν κράτος, σαν κοινωνία, σαν πατρίδα απολύτως χαμένοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα