Ομαδικές παραιτήσεις για να μην χάσουν το εφάπαξ!

Οι υπάλληλοι της Βουλής παραιτούνται μαζικά για να μη χάσουν το υψηλό εφάπαξ! Τις 18, έφτασαν μόνο σήμερα Δευτέρα, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν (έχουν ήδη υποβληθεί 45) από διευθυντές και προϊσταμένους τμημάτων και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και νέες παραιτήσεις.

Με την κίνηση αυτοί, οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου προσπαθούν να «σώσουν» το δεύτερο εφάπαξ, που όπως εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς… «Δεν είναι δυνατόν οι υπάλληλοι της Βουλής

να παίρνουν το οκταπλάσιο εφάπαξ σε σχέση με αυτό που παίρνουν οι υπόλοιποι υπάλληλοι», είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής την Κυριακή ο πρωθυπουργός!

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ένας υπάλληλος του Δημοσίου με πτυχίο Πανεπιστημίου και 35 χρόνια θητείας λαμβάνει εφάπαξ 37.500 ευρώ. Αντίστοιχα, υπάλληλος της Βουλής με τα ίδια χαρακτηριστικά λαμβάνει περίπου 250.000 – 300.000 ευρώ.

Όπως αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα, εκτός από το κανονικό εφάπαξ, λαμβάνουν και ένα δεύτερο, από το ταμείο αρωγής υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΠ). Στο ταμείο αυτό συγκεντρώνονται τα χρήματα από την ενοικίαση των ακινήτων που διαθέτει το Κοινοβούλιο και τα ενοικιάζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα