Ώρα μηδέν για απολύσεις στο Δημόσιο – Τι ζητά η Τρόικα από τον Μητσοτάκη

Προγραμματισμένη για το απόγευμα είναι η συνάντηση της Τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στο τραπέζι της συζήτησης δεν βρίσκεται άλλο θέμα παρά οι απολύσεις και η παράταση της διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε τους δανειστές να προσμετρήσουν στις απολύσεις του Δεκεμβρίου 800 έως 1.000 απομακρύνσεις υπαλλήλων από ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ και 4.000 έως 5.000 συμβασιούχους που παραμένουν με προσωρινές διαταγές

στο Δημόσιο και το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς πρόκειται να απολυθεί με δικαστικές αποφάσεις.

Η Τρόικα φαίνεται να αναγνωρίζει ότι έχει επιτευχθεί ο ενδιάμεσος στόχος (μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου) για 2.000 απολύσεις (πιθανότατα της ΕΡΤ) ενώ στην δεξαμενή των υπολοίπων 2.000 μέχρι τον Δεκέμβριο μπαίνουν 500 υπάλληλοι για λόγους υγείας και 230 επίορκοι. Έτσι προσμετρώντας και τους 800 έως 1.000 εργαζομένους των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ αλλά και των συμβασιούχων με προσωρινές διαταγές που θα απομακρυνθούν, η κυβέρνηση κρίνει ότι όχι μονάχα πιάνει τους στόχους αλλά καλύπτει και ένα κομμάτι από τις 11.000 απολύσεις που επίκεινται για το 2014.

Εναλλακτικά, 1.270 υπάλληλοι από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου βρίσκονται σε αναμονή για την αξιολόγηση των δομών που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός από τους υπουργούς του.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα