Όταν πρόβλεψαν λάθος το μέλλον

Λατρεύουμε τις sci-fi ταινίες, με τα περίεργα σενάρια και την τρελή δράση. Αλλά αν το δεις ρεαλιστικά, θα καταλάβεις ότι σε αυτό που είναι καλές είναι να προβλέπουν λάθος το μέλλον!

Από τον Φροίξο Φυντανίδη

Κουρδιστό Πορτοκάλι (1962)
Κανείς δεν αμφιβάλει για το ταλέντο του Stanley Kubrick και για το πόσο μας αρέσει το “Κουρδιστό Πορτοκάλι”, αλλά αυτή η κοινωνία βίας και παράνοιας δεν την έχουμε δει ακόμα. Τουλάχιστον στον βαθμό που το πίστευε ο Kubrick.

Lost in Space

(1965)
Υποτίθεται ότι το 1997 η οικογένεια Robinson έφευγε για να πάει να αποικήσει στο σύστημα (ή κάτι τέτοιο) Άλφα Κένταυρο. Ναι, το 1997 που ακόμα δεν είχαν ανακαλυφθεί τα smartphone. Καλό…

Ο Εξολοθρευτής (1984)
Σύμφωνα με την ταινία κάπου στα zeros (το λες και 2004) οι μηχανές αναλαμβάνουν την κυριαρχία του πλανήτη, οι άνθρωποι περνάνε στην αντίσταση και το τέλος του κόσμου όπως το ξέραμε έφτασε στο τέλος της. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι το 2004 σηκώσαμε την κούπα στην Πορτογαλία. Άρα το πολύ-πολύ να ήταν το τέλος του επιθετικού ποδοσφαίρου. Μέχρι εκεί.

Timecop (1995)
Η ταινία που μας είπε ότι στο τέλος της δεκαετίας του ’90 θα είναι εφικτά τα ταξίδια στον χρόνο. Και όμως έχουμε φτάσει στο 2012 και ακόμα ούτε ο διακτινισμός δεν έχει ανακαλυφθεί για να γλιτώνουμε την κίνηση το πρωί που πάμε στο γραφείο.

2001: Η Οδύσσεια του διαστήματος (1968)
StanleyKubrick Part2. Και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγήσω πολλά, καθώς ο τίτλος τα λέει όλα από μόνος του. “2001” από τη μία, “Οδύσσεια του διαστήματος” από την άλλη. Ε, 2012 είμαστε και ακόμα περιμένουμε!

The Day After Tomorrow (2004)
Υποτίθεται ότι, αφού έχουμε τσακίσει το κλίμα μας όσο δεν πάει, θα περάσουμε σε μια νέα εποχή παγετώνων μέσα σε ένα βράδυ και ο κόσμος θα αρχίσει από το μηδέν. Κάπου μέσα στα zeros όπως αφήνει να εννοηθεί. Ε, τώρα αν αυτοί οι 5 βαθμοί Κελσίου που έχουμε μέσα στο Γενάρη θεωρούνται εποχή παγετώνων είναι άλλο θέμα.

Διαβάστε ακόμα:

* Οι 10 πιο αποτυχημένες κριτικές

* Οι πιο cool ταινίες Part1

* Οι 20 ταινίες που με σημάδεψαν Vol2

Keywords
Τυχαία Θέματα