Αποκερδαίνεται ο κυρ Βασίλης…

Από τον Delivery Boy

Ο Βασίλης Ξενιάδης είναι ένας άνθρωπος που ταιριάζει γάντι στον υπέροχο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν υπήρχε job description για εν δυνάμει επενδυτές, ο κυρ Βασίλης θα είχε τη δουλειά στο τσεπάκι του. Ή τέλος πάντων σε ότι απέμεινε από το τσεπάκι του μετά την ατυχή συνάντηση του σακακιού του με το θωρηκτό Μαρινάκης.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τον Βασίλη Ξενιάδη ιδανικό μοντέλο παράγοντα για το παλλόμενο σύμπαν της Super League;

Καταρχήν, διαθέτει όχι μόνο οξύμωρο λόγο, αλλά κυρίως οξύμωρη καθημερινότητα. Π.χ το βράδυ της Δευτέρα πήγε στη «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη για να πείσει το πανελλήνιο για τις αγνές προθέσεις του. Παραβλέποντας ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής ομολόγησε ότι έχει να κάνει φορολογική δήλωση περίπου τρία χρόνια, ενισχύοντας χωρίς αμφιβολία το προφίλ του σοβαρού επενδυτή, στη συνέχεια ο  Θωμαΐδης του πέταξε στον αέρα και κάτι παλιούς συνεργάτες που έσταξαν απλόχερα φαρμάκι ενώ ως επιδόρπιο σέρβιρε καταδικαστικές αποφάσεις πασπαλισμένες με μπόλικο παρασκήνιο.

Ο Βασίλης Ξενιάδης απάντησε σε όλες τις μπηχτές με ηρεμία που άγγιζε τα επίπεδα ζεν μοναχού ενώ από δίπλα ο «γαλήνιος» Στράτος Γιδόπουλος έψαλλε βουδιστικά μάντρα, πιθανώς για να μην χάνει ούτε στάλα από την τιτανομέγιστη αυτοσυγκέντρωσή του. Το μάταιο λίφτινγκ στο επενδυτικό προφίλ πιθανώς να είχε καλύτερα αποτελέσματα αν με το πέρας της εκπομπής ο υποψήφιος επενδυτής δεν είχε συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών. Ο σουρεαλισμός στο μεγαλείο του. Εν τέλει αφέθηκε ελεύθερος και η προσπάθεια συνεχίζεται. Φιλότιμα.

Είναι και κάτι ακόμα που κάνει τον Ξενιάδη ιδανικό ώστε να εισέλθει μετά Βαΐων και Κλάδων στο ευπαθές ίδρυμα που αποκαλείται «ελληνικό ποδόσφαιρο». Είναι ο λόγος του, πάντα πρόθυμος να κάνει ορθογραφικά λάθη ακόμα και στα προφορικά, πάντα έτοιμος να γεννήσει νέες εκφράσεις τύπου «εκ περιδρομής», κοινώς ο μέγας γλωσσοπλάστης Νικόλας Αλέφαντος βρήκε ένα άξιο αντίπαλο στα τηλεοπτικά τερέν. Ένα «συνάδερφο» που… αποκερδαίνεται πολλά χρήματα και θέλει να τα επενδύσει «εκ περιδρομής» στην ΑΕΚ. Μακάρι να το κάνει. Είπαμε τα τυπικά «προσόντα» για ποδοσφαιρικός παράγοντας τα έχει. Ας έχει και κανά φράγκο τουλάχιστον…

Διαβάστε ακόμα:

* Ποδοσφαιρική μαγεία σε animation

* Το ποδοσφαιρικό “παιχνίδι” των celebrities

* Το χτύπημα του… σκορπιού

* Κάθε πέρσι και καλύτερα

* Happy Xmas χούλιγκανς

* The Vlassis Tsakas Show

Keywords
Τυχαία Θέματα