Πατέρας 19χρονου: Τον έσπρωξαν, δεν έπεσε μόνος του – Σε αντιφάσεις η νεκροψία με την πραγματογνωμοσύνη

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στην τραγωδία του θανάτου του 19χρονου, Θανάση Καναούτη, στο τρόλεϊ στο Περιστέρι μετά από διαπληκτισμό με τον ελεγκτή για το εισιτήριο με τραγική φιγούρα τον πατέρα που μίλησε στο Mega τονίζοντας, για ακόμη μια φορά, πως ήταν μια εν ψυχρώ δολοφονία.

Επικαλούμενος και το πόρισμα των ιατροδικαστών, το οποίο ανατρέπει τα ευρήματα των πραγματογνωμόνων, ο πατέρας του αδικοχαμένου Θανάση αναφέρει ότι ο γιος του δεν έπεσε από το

τρόλεϊ, αλλά δέχθηκε σπρώξιμο, χτύπησε στο κράσπεδο και βρήκε τραγικό θάνατο.

Η νεκροψία ήρθε σε αντίθεση με τα ευρήματα των πραγματογνωμόνων

Η έκθεση των ιατροδικαστών έρχεται σε πολλές αντιφάσεις με το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης με πρώτο στοιχείο το πόδι του νεαρού να έχει παγιδευτεί στην πόρτα του οχήματος, ενώ επιβεβαιώνει τις μαρτυρίες πως ο άτυχος 19χρονος και ο ελεγκτής ήρθαν στα χέρια χωρίς να ξεκαθαρίζει εάν δέχθηκε σπρώξιμο που οδήγησε στην πτώση.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών που εξέτασαν τη σωρό του, ο θάνατος του 19χρονου προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση λόγω πτώσης από ψηλό σημείο και της εσωτερικής αιμορραγίας που ακολούθησε, ενώ αντίθετα με την έκθεση πραγματογνωμοσύνης στο πόδι του νεαρού δεν υπήρχε κανένα σημάδι που να μαρτυρά ότι αυτό εγκλωβίστηκε στην πόρτα του τρόλεϊ.

Οι ιατροδικαστές, Γιώργος Ντιλέρνιας και Σουλτάνα Μαριανού, αναφέρουν στο πόρισμα σύμφωνα με Tovima.gr που το έφερε και στη δημοσιότητα, πως το σώμα του 19χρονου είχε μόνο ορισμένες εκχυμώσεις στον βραχίονα, «ερυθροειδείς εστίες» στην τραχηλική χώρα και μία μικρή εκχύμωση στο μέτωπο, ενώ δεν είχε ενδείξεις από άλλα κτυπήματα σε ζωτικά σημεία του σώματός του.

Βάσει και των ευρημάτων της νεκροψίας, οι ιατροδικαστές εκτιμούν ότι ο ελεγκτής προσπάθησε να τον συγκρατήσει από το χέρι και ακούμπησε τον λαιμό του 19χρονου, χωρίς ωστόσο να τον κτυπήσει με βιαιότητα, όπως ανέφεραν ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες, αλλά ούτε και να του δημιουργήσει αίσθηση πνιγμού.

Σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα ο 19χρονος έφερε εκδορές στους ώμους λόγω της πτώσης του στην άσφαλτο και πιθανόν του γεγονότος ότι σύρθηκε στην άσφαλτο λόγω της κεκτημένης ταχύτητας -αδρανειακή κίνηση- που είχε το τρόλεϊ εκείνη την στιγμή, που υπολογίζεται σε περίπου 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Το βασικό όμως ερώτημα για το εάν ο άτυχος 19χρονος δέχθηκε σπρωξίματα, η νεκροψία δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις καθώς όπως αναφέρουν οι ιατροδικαστές, οι ενέργειες αυτές δεν μπορούν να «αποτυπωθούν στο σώμα» εάν δεν είναι εξαιρετικά βίαιες.

Το πόρισμα όμως των κ.κ. Ντιλέρνια και Μαριανού θα ολοκληρωθεί μετά και από την παράδοση των τοξικολογικών εξετάσεων.

H έκθεση πραγματογνωμοσύνης

Την Παρασκευή είχαν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης. Σύμφωνα με δικαστικές πληροφορίες του Tovima.gr, το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ.που επιθεώρησε την Παρασκευή το τρόλεϊ προκειμένου να εξακριβώσουν τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας και το ποιος πάτησε το μπουτόν κινδύνου σημειώνει στην έκθεσή του τα εξής:

«ο 18χρονος διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή ο οποίος τον τράβηξε από την μπλούζα για να μην αποβιβαστεί. Στη συνέχεια ενώ του ξέφυγε, έτρεξε προς την πόρτα. Πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε και με το άλλο χέρι του έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Όταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν η πόρτα έκλεισε με αποτέλεσμα να του "πιάσει" το πόδι και να γυρίσει το σώμα του. Ο άτυχος νέος, στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί έπεσε».

Keywords
Τυχαία Θέματα