Πέντε κρυφοί άσοι σώζουν το αυθαίρετό σας!

Η κόντρα Σαμαρά με την Τρόικα, η ακρίβεια, η ανεργία και οι λύσεις που μπορεί να έχουν όσοι δεν δήλωσαν ακόμα το αυθαίρετό τους ξεχωρίζουν σήμερα στο περίπτερο.

Οι πρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι των εφημερίδων:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Πολιτική λύση ζητά ο Σαμαράς”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “στην πολιτική λύση του δύσκολου,

όπως εξελίσσεται σταυρολέξου του πακέτου των 13,5 δισ.ρίχνει το βάρος του ο Αντώνης Σαμαράς, ύστερα και από την απόσταση που παρατηρήθηκε με την Τρόικα κατά τη χθεσινή μέρα. Ο πρωθυπουργός κορυφώνει τις διαπραγματεύσεις με τους πολιτικούς προϊσταμένους της Τρόικας“.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ψεύτης κατά συρροήν!”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “ακόμα και τη βουλή δεν δίστασε να παραπλανήσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που χθες κάρφωσε και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην προσπάθειά του να κρατήσει κρυφό το χαμέλνο πλέον CD με τα ονόματα των Ελλήνων που έβγαλαν λεφτά στην Ελβετία, το οποίο του είχε δώσει η Κριστίν Λαγκάρντ “.

ΕΘΝΟΣ: “Μεγάλο παζάρι με τους ισχυρούς της Ευρώπης”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “διαπραγματεύσεις επείγοντος χαρακτήρα με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης διεξάγει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς, για να υπερβεί τα αλλεπάλληλα εμπόδια που θέτουν οι επικεφαλής της τρόικας. Επιδιώκει πολιτική συμφωνία, ικανή να αποτρέψει κινδύνους κραδασμούς από περαιτέρω περικοπές, που θα επέτειναν την ύφεση“.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Αρχιεπίσκοπε κάλεσε άμεσα τους ομογενείς με τα 600 δισ.δολάρια”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ιστορική ευκαιρία για τον κ.Ιερώνυμο η σημερινή Σύνοδος της Ιεραρχίας. Μακαριώτατε αποφασίστε από κοινού με τους Μητροπολίτες και φωνάξτε τους Ομογενείς που ισχυρίζονται ότι έχουν καταθέσει τα χρήματα για την εξαγορά του Δημόσιου χρέους της χώρας“.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Νέα μείωση στους μισθούς του Δημοσίου απαιτεί η Τρόικα”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, πολιτική λύση αναζητεί ο Σαμαράς. Διαβουλεύσεις με τους ευρωπαίους ηγέτες ξεκινάει ο πρωθυπουργός. Και μηνιαία περικοπή 60 ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ μαζί με την κατάργηση των δώρων τους, για να κλείσει το πακέτο“.

ΕΣΤΙΑ: “Σαφής βελτίωσις στα δημοσιονομικά”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “αργά αλλά σταθερά, η δημοσιονομική κατάστασις της χώρας βελτιώνεται. Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται περί αποτυχίας του πρόγραμματος δημοσιονομικής σταθεροποίησεως, τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο Προσχέδιο του προϋπολογισμού 2013 το οποίο κατέθεσε χθες στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ.Στουρνάρας δείχνουν σαφή βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών“.

Η ΑΥΓΗ: “Πρωταθλητές σε ακρίβεια-ανεργία”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “τα σκήπτρα της κοινωνικής απελπισίας κατέχει η Ελλάδα, καθώς η κάθετη πτώση των εισοδημάτων και η ανεργία συνδυάζονται με την ακρίβεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα το 2011 ήταν πρώτη ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ ως προς την ακρίβεια σε βασικά είδη διατροφής, αλλά και σε ηλεκτρικά είδη“.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Εμπλοκή με την τρόικα και προσφυγή σε πολιτική λύση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα