Πέντε νεκροί στην Οκλαχόμα – Την ξαναχτύπησαν οι ανεμοστρόβιλοι [βίντεο]

09:18 1/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Ένας «μεγάλος και εξαιρετικά επικίνδυνος» ανεμοστρόβιλος έπληξε την Παρασκευή την πολιτεία της Οκλαχόμα, προκαλώντας αρκετές υλικές ζημιές. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο ανεμοστρόβιλος κατευθυνόταν προς την Οκλαχόμα Σίτι με αποτέλεσμα η περιοχή να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται μια μητέρα με το παιδί της, τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν σε αυτοκίνητο δυτικά της πόλης της Οκλαχόμα. Άλλοι τρεις νεκροί εντοπίστηκαν

στα προάστια της πόλης.

Μετεωρολόγοι και ειδικοί επί των ανεμοστρόβιλων, παρακολουθούσαν το ακραίο φαινόμενο καθώς πλησίαζε το προάστιο της Οκλαχόμα Σίτι, Γιούκον και μετά κατευθύνθηκε προς τη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας.

Σύμφωνα με τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε την ανατροπή δεκάδων οχημάτων και πολλών υλικών ζημιών. Εξαιτίας της επικινδυνότητας, το αεροδρόμιο Γουίλ Ρότζερς έκλεισε, στο οποίο βρίσκονταν τουλάχιστον 1.200 άτομα. Τα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής έχουν υποδεχθεί δεκάδες τραυματίες, πέντε εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με την αστυνομία είναι ότι εκατοντάδες αυτοκίνητα που ήταν στους δρόμους απροστάτευτα την ώρα του ανεμοστρόβιλου. «Αντιμετωπίζουμε έναν εφιάλτη» δήλωσε χαρακτηριστικά αξιωματικός της αστυνομίας.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει νωρίτερα προειδοποίηση για συγκεκριμένες περιοχές της Οκλαχόμα, περιγράφοντας τις καιρικές συνθήκες «ιδιαίτερα επικίνδυνες», προτρέποντας τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το μετεωρολογικό σύστημα που δημιούργησε τους ανεμοστρόβιλους βρίσκεται πλέον στην πολιτεία του Μιζούρι χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχουν καταγραφεί θύματα ή ζημιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα