Πιο μισητός άνθρωπος ο Τόμσεν!

«Ο άνθρωπος που αμείβεται όσο 35 Έλληνες ή 53 Πορτογάλοι αναγκάζει αυτούς τους λαούς να ζουν με ψωμί και νερό», γράφει για τον Δανό εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Τρόικα εφημερίδα της Δανίας.

Σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσει το πραγματικό πρόσωπο του Πολ Τόμσεν η «Ekstra Bladet» τον παρομοιάζει με χειρουργό που αποφασίζει με το νυστέρι στο χέρι για το μέλλον της Ελλάδας. «Είτε η Ελλάδα

φύγει από το ευρώ, είτε μείνει ο 57χρονος Δανός οικονομολόγος θα παραμείνει ο πιο μισητός άνθρωπος στην Ελλάδα» αναφέρει το ρεπορτάζ όπου επισημαίνεται ότι ο Τόμσεν είναι σχεδόν άγνωστος στην ίδια του τη χώρα αλλά είναι εξαιρετικά διάσημος στην Ελλάδα αφού ουσιαστικέ εκείνος θα αποφασίσει εάν θα λάβει την επόμενη δόση του πακέτου βοήθειας αργότερα μέσα στον μήνα, ή αν θα υποδείξει στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να πουν “αντίο” στην Ελλάδα.

«Ο Δανός οικονομολόγος που αποφασίζει για την τύχη των Ελλήνων έχει μακρά εμπειρία από μέτρα λιτότητας, καθώς έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε προγράμματα του ΔΝΤ στη Γιουγκοσλαβία, την Ιρλανδία, τη Ρωσία και την Πορτογαλία» αναφέρει η εφημερίδας και τονίζει ότι ο Πολ Τόμσεν είναι σκληρός, αποφασιστικός και ατάραχος σε κάθε διαπραγμάτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα