Πλησιάζουν σε συμφωνία για τη …μισή Ολυμπία Οδό

20:07 8/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Συνάντηση με τους Ευρωπαίους επιτρόπους θα έχει αύριο ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προκειμένου να συζητήσουν απο κοινού και να καταλήξουν στους όρους για την έγκριση των νέων συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων -μεταξύ των οποίων και η Ολυμπία Οδός.

Όπως όλα δείχνουν κυβέρνηση και Ευρωπαική Επιτροπή, έπειτα από δύο και πλέον χρόνια συζητήσεων, βρίσκονται πια κοντά σε συμφωνία, προκειμένου να αρχίσει η κανονική επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοΐδης

θα συναντηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος είναι αρμόδιος και για την τήρηση της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις, καθώς επίσης και με τους επιτρόπους Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν και Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.

Σύμφωνα με τη nafteboriki.gr, τα νομικά κωλύματα από την αλλαγή των συμβάσεων, καθώς και τα προβλήματα χρηματοδότησης δείχνουν να έχουν ξεπεραστεί και φαίνεται ότι οι νέες συμβάσεις είναι συμβατές με την κοινοτική νομοθεσία.

Μάλιστα θεωρείται πιθανό η συμφωνία να ανακοινωθεί και στη διάρκεια των συναντήσεων του κ. Χρυσοχοΐδη με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ωστόσο τυπικά θα είναι έτοιμη τις επόμενες βδομάδες, δεδομένου ότι οι νέες συμβάσεις παραχώρησης θα πρέπει να εγκριθούν από τη Bουλή.

Είναι ωστόσο κοινό μυστικό ότι η Ολυμπία Οδός θα φτάσει μέχρι την Πάτρα, ενώ το κομμάτι Πάτρα-Τσακώνα παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα