Ποιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ γίνονται υπουργοί- Το παρασκήνιο πριν τον ανασχηματισμό

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης η οποία μπορεί να αλλάξει μέσα στις επόμενες ημέρες- μπορεί και ώρες.

Όλα θα εξαρτηθούν από τις κινήσεις που θα κάνει ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος αναμένεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του koolnews.gr να αποσύρει τους υπουργούς και τους γενικούς γραμματείς του από την κυβέρνηση μέσα στην ημέρα.

Την ευκαιρία αυτή προσπαθεί να αδράξει το ΠΑΣΟΚ

προκειμένου να κεφαλαιοποιήσει τη στήριξη που προσέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Αντώνη Σαμαρά και να δημιουργήσει νέο πλαίσιο λειτουργίας και μορφής στην κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος ο οποίος μέχρι πρότινος δεν επιθυμούσε ενεργό ρόλο στο κυβερνητικό σχήμα, πλέον προσανατολίζεται στο να λάβει τη θέση του αντιπροέδρου ή το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να πετύχει μια φόρμουλα «2 προς 1» όπου για κάθε δύο υπουργούς της ΝΔ θα υπάρχει ένας από το ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Βενιζέλος θέλει να υπουργοποιήσει- έστω και με το ζόρι- τα εξής στελέχη:

Ο Γιάννης Μανιάτης θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένος για το υπουργείο Περιβάλλοντος λόγω της επιτάχυνσης των διαδικασιών για την εύρεση υδρογονανθράκων στην ελληνική ΑΟΖ. Με αυτό το σκεπτικό ο κ. Βενιζέλος θα ήθελε την τοποθέτησή του στο ΥΠΕΚΑ παρά το γεγονός ότι τη θέση «διεκδικεί» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το δεύτερο πρόσωπο που μάλλον θα αναλάβει την εποπτεία για τις μεταρρυθμίσεις στην ΕΡΤ είναι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος χαίρει της εμπιστοσύνης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στο κυβερνητικό σχήμα δεν αποκλείται να δούμε και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τον οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες θέλει και ο Αντώνης Σαμαράς όχι όμως λόγω του καλού του «βιογραφικού» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο για το υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο οδηγείται σε διάσπαση.

Τέλος από τα δυνατά ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του Φίλιππου Σαχινίδη, ο οποίος εκτός απροόπτου θα βρεθεί ξανά στο οικονομικό επιτελείο καθώς και του Παναγιώτη Ρήγα ο οποίος οδεύει προς το υπουργείο Ανάπτυξης.

Με την αναμενόμενη των υπουργών της ΔΗΜΑΡ «ανοίγουν» οι θέσεις τεσσάρων υπουργείων τα οποία είναι: Δικαιοσύνης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υγείας, Παιδείας που εγκαταλείπουν οι Αντώνης Ρουπακιώτης, Αντώνης Μανιτάκης, Φωτεινή Σκοπούλη και Θόδωρος Παπαθεοδώρου αντίστοιχα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει προβληματισμός για το ποιος θα αναλάβει το κρίσιμο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να δώσει «νέο αέρα» στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που αφορούν την αλλαγή των δομών του Κράτους.

Πληροφορίες του koolnews.gr αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλος μέσα στην ημέρα προκειμένου να δοθεί προς τα έξω η εικόνα ότι η κυβερνητική σταθερότητα είναι εξασφαλισμένη και να διασκεδάσει τις όποιες εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα