Ποιες οργανικές θέσεις στο Δημόσιο καταργούνται – Υπάλληλοι υπουργείων οι 5.100 διαθέσιμοι

Κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση δεν αφήνουν τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί προκειμένου να προωθηθεί και να έχει αποτέλεσμα το κυβερνητικό έργο.

Η διοικητική μεταρρύθμιση επείγει και στην κυβερνητική σύσκεψη της Δευτέρας οριστικοποιήθηκαν οι 8.100 εργαζόμενοι που θα τεθούν σε κινητικότητα στις 23 Σεπτεμβρίου. Ήδη μάλιστα από τον Ιούλιο έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα 4.400 υπάλληλοι. Στην σύσκεψη δόθηκε «τελεσίγραφο» στους υπουργούς προκειμένου εντός της εβδομάδας να έχουν υπογράψει κοινές υπουργικές αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες θα καταργούνται οι οργανικές από φορείς

του Δημοσίου.

«Στα σχέδια στελέχωσης προβλέπονται και οι πλεονάζουσες θέσεις οι οποίες δύναται να καταργηθούν με κοινές υπουργικές αποφάσεις βάσει των οριζομένων στο άρθρο 90, παρ.1, του νόμου 4172/2013» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως δημοσιεύει το real.gr, στην κινητικότητα θα ενταχθούν 8,100 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι 5.100 είναι υπάλληλοι υπουργείων. Όσοι απομένουν, οι 3.000, είναι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι θα απορροφηθούν από υπουργεία.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρνει ως παράδειγμα το πρώτο κύμα κινητικότητας όπου όλοι υπάλληλοι απορροφήθηκαν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου, κάτι στο οποίο έδωσε έμφαση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνοντας από το Μαξίμου. Ατό γίνεται προκειμένου να διαγραφεί μία στρατηγική η οποία θα παρουσιάσει το μέτρο με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην φανεί πως προωθεί οριζόντιες απολύσεις.

«Θέλω, επίσης, να υπενθυμίσω ότι, από την πρώτη κινητικότητα που αφορούσε 1.862 υπαλλήλους, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, όλοι οι υπάλληλοι επανατοποθετήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες αιχμής του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνεται και εν τοις πράγμασι ότι η κινητικότητα πρωτίστως είναι ένα εργαλείο καλύτερης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σήμερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει την λίστα με τους 1.500 διοικητικούς υπαλλήλους που θα ενταχθούν στην κινητικότητα. Μάλιστα ο Κ. Αρβανιτόπουλος είχε συνάντηση αργά χθες το απόγευμα με τον Πρωθυπουργό και θέμα συζήτησης ήταν οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Η ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει στις 10:30 το πρωί προκειμένου να ανακοινώσει την εισήγησή της προς τις τοπικές ΕΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Παράλληλα οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης έχουν κάνει φύλο και φτερό τα δικαιολογητικά υπαλλήλων που μπήκαν στον δημόσιο εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα