Ποιοι θα πληρώσουν μεγαλύτερους φόρους βάσει του νέου προϋπολογισμού

Παρά το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε χθες από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα δεν συμπεριλαμβάνονται μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα, η δημοσιονομική προσαρμογή για το 2014 θα στηριχτεί, εκτός των άλλων, στην αύξηση των φορολογικών εσόδων κυρίως από φόρους που έχουν ψηφιστεί και επιβαρύνουν επιτηδευματίες και επιχειρήσεις.Ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος του προϋπολογισμού για το 2014 αφού καλούνται να πληρώσουν

αυξημένους φόρους τον επόμενο χρόνο.

Οι εισπράξεις από άμεσους φόρους νομικών προσώπων υπολογίζεται ότι θα είναι αυξημένες κατά 2,25 δισ. ευρώ σε σχέση με φέτος, ενώ στον αντίποδα οι φόροι των φυσικών προσώπων θα περιοριστούν κατά 1,1 δισ. ευρώ. Επιπρόσθετα ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει την είσπραξη πρόσθετων εσόδων ύψους 1,15 δισ. ευρώ από τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.

Συγκεκριμένα τα συνολικά έσοδα από τον φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων προβλέπεται να ανέλθουν σε 12,9 δισ. ευρώ το 2014. Οι επιπλέον εισπράξεις στα νομικά πρόσωπα αναμένεται να προκύψουν από την ενεργοποίηση των τελευταίων φορολογικών ρυθμίσεων που προβλέπουν:

Αύξηση συντελεστών φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις.Επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ στα εισοδήματα που αποκτούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες. Εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ θα φορολογούνται με 33% για το άνω των 50.000 ευρώ κομμάτι τους.Κατάργηση σχεδόν όλων των φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων φόρου.Καταβολή εντόκως των ποσών φόρου εισοδήματος που γλίτωσαν οι επιχειρήσεις με τον σχηματισμό αφορολόγητου αποθεματικού.Οι φόροι στην περιουσία προβλέπεται να αυξηθούν κατά 41,4% ή κατά 1,153 δισ. ευρώ και να ανέλθουν σε 3,987 δισ. ευρώ το 2014 από 2,784 δισ. ευρώ φέτος. Η αύξηση αυτή εκτιμάται ότι θα προέλθει από την είσπραξη:Των τελευταίων δόσεων του ΦΑΠ 2011-2013 και του «χαρατσιού» της ΔΕΗ.Του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα