Ποιος διάσημος συγγραφέας υπερασπίζεται την παιδοφιλία – «Δεν προκαλεί μόνιμη βλάβη»

Ο γνωστός βιολόγος και συγγραφέας Ρίτσαρντ Ντόκινς περιέγραψε την σεξουαλική κακοποίηση που συνέβη μεταξύ πρώην συμμαθητών του ως «ήπια», προκαλώντας πολλές συζητήσεις.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο περιοδικό Times, ο συγγραφέας προσπάθησε να υπερασπιστεί αυτό που αποκάλεσε «ήπια παιδοφιλία», επισημαίνοντας -από προσωπική του εμπειρία που βίωσε στο παρελθόν- ότι δεν προκαλεί «μόνιμη βλάβη».

Ο Ντόκινς ανέφερε με λεπτομέρειες ότι πέρασε μια παρόμοια εμπειρία όταν ένας από τους πρώην δασκάλους του σχολείου του «τον κακοποίησε

σεξουαλικά τραβώντας του το γόνατο και βάζοντας το χέρι του ανάμεσα στο σορτς του».

«Είμαι μια χαρά τώρα, άρα όπως αντιλαμβάνεστε πολύ καλά δεν μπορούμε να καταδικάζουμε τους ανθρώπους μιας παλαιότερης εποχής με τα πρότυπα της δική μας. Ακριβώς όπως δεν κοιτάμε πίσω στο 18ο και 19ο αιώνα και δεν καταδικάζουμε τους ανθρώπους για ρατσισμό κατά τον ίδιο τρόπο που καταδικάζουμε ένα σύγχρονο άτομο για ρατσισμό, έτσι κοιτάζοντας πίσω μερικές δεκαετίες στην παιδική ηλικία μου βλέπω πράγματα όπως τον ραβδισμό ή όπως την “ήπια παιδεραστία”, φαινόμενα τα οποία δεν μπορούμε να καταδικάσουμε με τα ίδια κριτήρια», είπε.

Και πρόσθεσε, «αν και οι άλλοι συμμαθητές μου γνώρισαν επίσης κακοποίηση στα χέρια για παράδειγμα από τον δάσκαλό μας, δεν νομίζω ότι τους έχει προκαλέσει κάποια μόνιμη βλάβη».

Αυτά τα λόγια προκάλεσαν αίσθηση στην παγκόσμια κοινή γνώμη, η οποία δεν περίμενε ποτέ ότι κάποιος τόσο ευρυμαθείς άνθρωπος με οξυμένο πνεύμα θα τασσόταν υπέρ της παιδοφιλίας χωρίς να την καταδικάσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα