Πώς το σωστό «μέσο» στο Δημόσιο σου εξασφαλίζει 100 μέρες άδεια τον χρόνο

Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας Αλέξανδρος Βουδρισλής καταγγέλλει τα ρουσφέτια βουλευτών σε υπαλλήλους του, για μέχρι και και 100 μέρες άδεια ετησίως.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, υπάρχουν εργαζόμενοι που παίρνουν ακόμη και 100 μέρες άδεια ετησίως, όπως είπε στην εφημερίδα ο διοικητής σε βάρος των υπολοίπων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πέλλας.

Οι συνδικαλιστικές ή αναρρωτικές ή εκπαιδευτικές άδειες λαμβάνονται συνήθως

την περίοδο των Χριστουγέννων στην πλειοψηφία τους με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να επωμίζονται το βάρος της εργασίας.

Προκειμένου λοιπόν το νοσοκομείο να σταματήσει να λειτουργεί με εργαζομένους δύο ταχυτήτων, ο αναπληρωτής διοικητής Αλέξανδρος Βουδρισλής απέστειλε τελεσίγραφο έγγραφο τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας που εποπτεύει και με το οποίο τους καθιστά σαφές ότι απαγορεύονται οι συνδικαλιστικές, αναρρωτικές και οι άλλες παρόμοιες άδειες πλην των κανονικών που ούτως ή άλλως αφαιρούνται από αυτές που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.

Δεν παραλείπει να τους... «συστήσει» ότι όποιοι πάρουν αναρρωτική άδεια θα πρέπει να μετακινηθούν στο νοσοκομείο Έδεσσας για να «διαφυλαχτεί η υγεία τους», σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.

Ο αναπληρωτής διοικητής, στο ίδιο ειρωνικό ύφος, δεν παραλείπει να προειδοποιήσει τους εργαζομένους ότι όποιος θελήσει να βάλει πολιτικό παράγοντα να μεσολαβήσει, να τον ενημερώσει εκ των προτέρων ότι θα πάρει αρνητική απάντηση.

«Παρακαλώ να ενημερώσετε έγκαιρα το προσωπικό σας», σημειώνει ο αναπληρωτής διοικητής προς τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας και συμπληρώνει, «ώστε να απευθυνθούν εγκαίρως στους πολιτικούς παράγοντες της αρεσκείας τους οι οποίοι ενδεχομένως θα θελήσουν να κάνουν εξωθεσμική παρέμβαση, ώστε να λάβουν εγκαίρως (οι πολιτικοί παράγοντες) την αρνητική απάντηση από τον αν. διοικητή, για να μην υπάρχουν προστριβές και παρεξηγήσεις κατά τις γιορτινές μέρες».

Ο κ. Βουδρισλής δήλωσε στην Ελευθεροτυπία, στο ρεπορταζ που υπογράφει η Δήμητρα Ευθυμιάδου, χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν εργαζόμενοι που παίρνουν ακόμη και 100 μέρες άδεια ετησίως όταν οι ωφέλιμες μέρες του Δημοσίου είναι περίπου 220. Οι δικαιολογίες που βρίσκουν είναι ο συνδικαλισμός, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, τα συνέδρια αλλά και οι αρρώστιες. Την ίδια ώρα οι συνάδελφοί τους στο Νοσοκομείο της Πέλλας σηκώνουν όλο το βάρος και είναι εξαντλημένοι πλήρως. Η δημοφιλής τακτική τους είναι να βάζουν τοπικούς πολιτικούς παράγοντες και βουλευτές να τηλεφωνούν για να ικανοποιηθεί το αίτημά τους».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα