Πού και πότε θα γίνουν οι διαδηλώσεις για την Μέρκελ!

Καζάνι που βράζει θα θυμίζει αύριο η Αθήνα καθώς με την ευκαιρία της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελάριου, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καλούν τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να διαμαρτυρηθεί για τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Είναι η πρώτη φορά μετά την έκρηξη

της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα που η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται επισήμως τη χώρα και το πρόγραμμα των μετακινήσεών της φυλάσσεται επτασφράγιστο μυστικό. Η καγκελάριος αναμένεται στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι και οι πρώτες πληροφορίες λένε πως το γεύμα προς τιμήν της θα δοθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης. Στις 16.45 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ βέβαια κατά την εξάωρη παραμονή της στην Αθήνα θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Οι διαδηλώσεις για την άφιξη της ισχυρής κυρίας της Ευρωζώνης ξεκινούν από σήμερα με το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό θα παραμείνουν κλειστοί από τις 3 μετά το μεσημέρι και θα δοθούν και πάλι προς χρήση στο επιβατικό κοινό μετά το πέρας των συγκεντρώσεων και ύστερα από νέα εντολή της αστυνομίας.

Οι κινητοποιήσεις της Τρίτης σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα:

Στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια «στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας». Επίσης, θα γίνει παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 ώς τις 15:00 σε όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά «των νέων βάρβαρων μέτρων και των εκβιασμών ΕΕ, κυβέρνησης και κεφαλαίου» θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης στην Ομόνοια.Tην συμμετοχή της στην παναττική στάση εργασίας από τις 12 αύριο μεσημέρι έως τέλος του ωραρίου, και το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, ανακοίνωσε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα).Κλειστά θα μείνουν αύριο Τρίτη, από τις 12.00 έως τις 14.00, τα φαρμακεία της Αττικής, λόγω στάσης εργασίας στο πλαίσιο της συμμετοχής των φαρμακοποιών στο συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος.Τη συμμετοχή της στις δράσεις της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ να συμμετάσχουν δυναμικά στα δύο συλλαλητήρια, με προσυγκέντρωση στη Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα .Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση καλεί τους εργαζομένους στα ΜΜΕ το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ και από τις Ενώσεις Συντακτών να απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ «να συμμετέχουν, μαζικά και δυναμικά», στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας.Έξω από τη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα οι Ανεξάρτητοι Έλλη
Keywords
Τυχαία Θέματα