Πριπιάτ, η πόλη-φάντασμα, 27 χρόνια μετά τον όλεθρο του Τσέρνομπιλ [εικόνες]

Λίγο περισσότερα από 27 χρόνια πέρασαν από το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου του 1986, στον αντιδραστήρα Νο. 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ, βυθίζοντας στο σκοτάδι την πόλη Πριπιάτ. Σήμερα, η πολύπαθη πόλη βρίσκεται στα εδάφη της Ουκρανίας, κατόπιν της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Το τραγικό συμβάν στιγμάτισε την ανθρωπότητα, δείχνοντας για μια ακόμη φορά την αδυναμία του ανθρώπου να δαμάσει τη φύση. Μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα από τα τραγικότερα γεγονότα, το μάθημα (αλλά και οι ολέθριες συνέπειες)

του οποίου θα ακολουθούν πολλές γενιές και στο μέλλον.

Η πόλη Πριπιάτ ιδρύθηκε το 1970 από το επιτελείο του Τσέρνομπιλ και αρχικός σκοπός ήταν να φιλοξενήσει το επιστημονικό του επιτελείο και τις οικογένειές τους. Σιγά- σιγά, όμως, επεκτάθηκε κι έφτασε σε σημείο να αριθμεί 49.360 κατοίκους. Εκκενώθηκε δύο μέρες μετά την πυρηνική καταστροφή.

Σήμερα είναι μια ερημωμένη πόλη. Μια πόλη- φάντασμα, που θυμίζει τη σκιά αυτού που ήταν κάποτε. Τα πάντα μαρτυρούν το τραγικό γεγονός που είχε λάβει χώρα 27 χρόνια πριν, μέχρι κάποια στιγμή η ίδια η πόλη να ξεχαστεί ολοκληρωτικά, να «εξαφανιστεί από το χάρτη», παίρνοντας μαζί της και όλες τις τραγικές μνήμες.

1 από 9 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >
Keywords
Τυχαία Θέματα