Πρόγραμμα πρόσληψης πενήντα χιλιάδων ανέργων – Αυτά είναι τα κριτήρια

12:26 1/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης, σε εφαρμογή θα τεθεί το πρόγραμμα πρόσληψης πενήντα χιλιάδων ανέργων, για εργασία μέγιστης χρονικής διάρκειας επτά μηνών.

Όσοι προσληφθέντες είναι άνω των 25 ετών θα λάβουν μηνιαίο μισθό 490 ευρώ, ενώ όσοι είναι κάτω των 25 ετών, των 427 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει εντός του φθινοπώρου και προβλέπει την απασχόληση νέων, τόσο σε πεντάμηνες συμβάσεις (θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους, περιφέρειες

ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες), όσο και σε επτάμηνες (σχολεία ή νοσοκομεία ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες που θα υποβάλουν τις αιτήσεις για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό), όταν υπάρχουν «ειδικά αιτιολογημένες περιπτώσεις».

Οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε υπηρεσίες των ΟΤΑ για την αναβάθμιση ή τη συντήρηση υποδομών και υπηρεσιών, σε υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες τόσο εκπαίδευσης όσο και συντήρησης ή αναβάθμισης υποδομών, σε υπηρεσίες του τομέα Υγείας (καθαρισμός, εξυπηρέτηση κοινού, αναβάθμιση υποδομών), σε κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών κλπ.

Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα προβλέπει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, δηλαδή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κι ένσημα για σύνταξη.

Τα κριτήρια της επιλογής είναι:

το σύστημα της μοριοδότησης και η διάρκεια της ανεργίας,το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα - ατομικό ή οικογενειακό του 2012,η ηλικία,η οικογενειακή κατάσταση,το εκπαιδευτικό επίπεδο που απαιτείται

Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ, όταν δημοσιευτεί η προκήρυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα