Προσλαμβάνοντας millennials – Πως να ξεχωρίσετε τους καλούς από τους «σκάρτους»

Οι millennials έχουν χαρακτηριστεί ως η πιο εγωκεντρική και επαρμένη γενιά των τελευταίων δεκαετιών.

Έχοντας δεχτεί όλη την προσοχή των γονιών τους, οι millennials τείνουν να είναι εγωκεντρικοί, εγωπαθείς και ξερόλες προκαλώντας τη δυσφορία των διεθνών αγορών.

Με τους δείκτες της ανεργίας να ανεβαίνουν, οι millennials καλούνται να περνούν από ορδές συνεντεύξεων με την προκατάληψη της «me, me, me generation» που δόξασε το περιοδικό TIME.

Αυτοί είναι 5+1 τρόποι ώστε οι εργοδότες να ξεχωρίσουν τους καλούς και οι millennials

να μην πέσουν στις «προκατειλημμένες» παγίδες:

1. Να είσαστε απολύτως ειλικρινείς στις συνεντεύξεις.

Να είσαστε ξεκάθαροι σχετικά με το τι ζητάτε και το τι αναμένετε από το εργασιακό περιβάλλον και μην αφήνετε ανοιχτά περιθώρια σε ζητήματα μισθών, αδειών και επαγγελματικών σχέσεων.

2. Μην ανεχτείτε την έπαρση.

Όλοι ξεκινάνε από χαμηλά όταν πιάνουν την πρώτη τους δουλειά με στόχο να εκπαιδευτούν και να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα. Από την άλλη «το παιδί για όλες τις δουλειές» πρέπει να έχει και τα όριά του.

3. Ελέγξτε τις επιλογές σας.

Όταν κάποιοι πιστεύουν ότι αυτή η δουλειά είναι χαμηλότερη του επιπέδου τους, υπάρχουν πάντα κάποιοι άλλοι για να τους αντικαταστήσουν. Ο πιο εργατικός είναι αυτός που τελικά νικά.

4. Ακολουθείστε το ένστικτό σας.

Στις συνεντεύξεις τόσο ο εργοδότης όσο και ο υποψήφιος εργαζόμενος βρίσκονται εκεί για να προωθήσουν τους εαυτούς τους. Όσο μεγάλα λόγια κι αν ακούσετε, προσπαθήστε να διαβάζετε «ανάμεσα στις λέξεις».

5. Ταρακουνήστε τους λίγο.

Τόσο οι millennials πρέπει να αρχίσουν να σκληραίνουν όσο και οι εργοδότες να αρχίσουν να εμπιστεύονται το νέο κόσμο. Δείξτε τις ικανότητές σας.

6. Όταν βρείτε τους καλούς, βοηθείστε τους να ανελιχθούν.

Με αυτόν τον τρόπο, ο εργοδότης θα κερδίσει την αφοσίωση του εργαζόμενου, ενώ ο εργαζόμενος θα χαρεί τα οφέλη της εργατικότητάς του.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα