Μεϊμαράκης-Μητσοτάκης οι μονομάχοι στο δεύτερο γύρο

Άνετη πρωτιά για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στον πρώτο γύρο των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα ποσοστό που θα ξεπεράσει το 40% .

Στη δεύτερη θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αθόρυβα κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να αφήσει πίσω του τον Απόστολο τζιτζικώστα, συγκεντρώνοντας ποσοστό κοντά στο 30%.

Ο κ. Τζιτζικώστας ακολουθεί με 20%, ενώ στην τελευταία θέση είναι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος

παρά τα όσα δήλωνε τις τελευταίες μέρες κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 φίλοι της Νέας Δημοκρατίας άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι δηλώσεις Τραγάκη

Ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης με δηλώσεις του πριν απο λίγο ευχαρίστησε τους 400.000 πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασια για την ανάδειξη νεου προεδρου του κομματος.

«Είναι πολυ μεγάλος αριθμός. Ζητάμε συγνώμη απο μερικές χιλιάδες πολιτών που δεν ψήφισαν λογω της μεγάλης προσέλευσης», ανεφερε ο κ. Τραγάκης. Είπε επίσης οτι γίνεται επεξεργασία της ροής των αποτελεσμάτων, θα τηρηθεί το καταστατικο κατα γράμμα και το συντομότερο, οταν υπάρχει ασφαλές δείγμα, θα ανακοινωθεί.

Τόνισε επιπλέον οτι δεν υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των αποτελεσμάτων που φτάνουν με φαξ απο τις εφορευτικές επιτροπές και εκείνων που έρχονται ηλεκτρονικά.

Δηλώσεις έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Απευθύνομαι προσωπικά στους 400.000 πολίτες, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μία νέα εποχή στη ΝΔ», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μία νέα εποχή για τη ΝΔ και την Ελλάδα».

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του κόμματος και σημείωσε: «Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σήμερα παραδοσιακοί ψηφοφόροι ενώθηκαν με χιλιάδες νέους. Έστειλαν μήνυμα να κάνουμε την ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Έστειλαν όμως μήνυμα και κατά της ανίκανης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι δηλώσεις Πλακιωτάκη

Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης με δηλώσεις του ευχαρίστησε τους 400.000 πολίτες που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, τους εθελοντές αλλά και τους 4 υποψήφιους «κυρίως για την ευπρεπή στάση τους την ημέρα των εκλογών».

Ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα κανένας δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία και άρα θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος στις 10 Ιανουαρίου. «Συνιστώ ψυχραιμία, ενωτικό κλίμα και σύνεση», συνέχισε ενώ έδωσε τις ευχές του για καλά Χριστούγεννα σε όλους τους πολίτες.

Οι δηλώσεις Τζιτζικώστα

«Θα συνεχίσω να εργάζομαι για μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει τέλος στην κατηφόρα που ζει η χώρα μας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας και αφού ευχαρίστησε τους 400.000 ψηφοφόρους που έστειλαν μήνυμα ότι «η ΝΔ είναι ισχυρή και είναι εδώ» συμπλήρωσε:

«Θέλω να συγχαρώ τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Άδωνι Γεωργιάδη που μέσα από αυτό τον αγώνα βγάλαμε ενισχυμένη τη ΝΔ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκείνους που πίστεψαν στην δύναμη της αλλαγής και έδωσαν την μάχη σε αντίξοες συνθήκες. Θα συνεχίσω να εργάζομαι για μία σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη».

The post Μεϊμαράκης-Μητσοτάκης οι μονομάχοι στο δεύτερο γύρο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα