Πρωτοχρονιά στους δρόμους Vol.2

Αφού τις προηγούμενες μέρες είδαμε τα καλύτερα ευρωπαϊκά Πρωτοχρονιάτικα πάρτι, ας πάρουμε μια γεύση και τι κάνει ο υπόλοιπος κόσμος.

Από τον Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποδεχτεί κανείς το νέο χρόνο. Οικογενειακά στο σπίτι, μπροστά στην τηλεόραση, σε ένα λαμπερό ρεβεγιόν ή σε υπαίθρια πάρτι, παρέα με όλη την πόλη και φόντο χιλιάδες πυροτεχνήματα. Και αυτά είναι τα καλύτερα New Year’s Eve parties του πλανήτη…

Σίδνεϊ
Το Σίδνεϊ είναι η πρώτη μεγαλούπολη που υποδέχεται κάθε χρονιά το νέο έτος. Το περίτεχνο

και άκρως εντυπωσιακό πρωτοχρονιάτικο σόου του ανεβάζει τον πήχη για όλες τις υπόλοιπες μεγαλουπόλεις που το ακολουθούν. Το γλέντι ξεκινάει επισήμως στις 13:00 με την πρώτη βολή του κανονιού στο λιμάνι. Από ’κει και πέρα οι δρόμοι αρχίζουν σιγά-σιγά να γεμίζουν από κόσμο. Στις 19:00 ξεκινούν τα Family Fireworks τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά. Το firework show που όλοι περιμένουν πώς και πώς κάθε χρόνο, όμως, είναι αυτό που λαμβάνει χώρα ακριβώς στις 12 το βράδυ και διαρκεί ακριβώς 12 λεπτά. Τα Midnight Fireworks που εκτοξεύονται από παντού (τη Sydney Harbour Bridge, τις οροφές όλων των ουρανοξυστών της περιοχής, την Όπερα, ακόμα και από τα πλοία που είναι αραγμένα στο λιμάνι) κάνουν τη νύχτα μέρα και δεν αποτυγχάνουν ποτέ να αφήσουν τους πάντες άφωνους. Η όλη εκδήλωση, που δικαίως αποκαλείται «Harbour of Light», προσελκύει πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμο κάθε χρόνο και έχει πάντα τηλεοπτική κάλυψη, οπότε μπορείτε να είστε σίγουροι πως οι διοργανωτές θα βάζουν πάντα τα δυνατά τους για να σας προσφέρουν ένα πολύ καλό σόου. Το πάρτι κρατάει μέχρι της πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Ιανουαρίου και μιας και εκεί τέτοια εποχή είναι καλοκαίρι, δεν έχετε να ανησυχείτε πως ο καιρός μπορεί να χαλάσει τη διασκέδαση σας.

Ρίο ντε Τζανέιρο
Η παραμονή πρωτοχρονιάς στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως και τα περισσότερα πράγματα εκεί άλλωστε, δεν μοιάζει με καμία άλλη σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πανέμορφες παρουσίες με μαγιό, samba μουσική, πυροτεχνήματα δίπλα από τη θάλασσα και γενικά μία ατμόσφαιρα καρναβαλιού που μόνο στη Βραζιλία μπορεί κανείς να βρει. Τη βραδιά του Reveillon, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, 2 εκατομμύρια κόσμος συνωστίζονται σε 4 χιλιόμετρα αμμουδιάς και η Κοπακαμπάνα μετατρέπεται σε ένα τεράστιο, δυνατό και τρελό πάρτι με πολλαπλές μουσικές σκηνές, ξέφρενο χορό, άφθονο φαγητό και ποτό, όπου όλοι φορούν λευκά και προσφέρουν λουλούδια, ρύζι και μπουκαλάκια αρώματος στη Θεά της Θάλασσας (έτσι ορίζει η παράδοση εκεί). Το πάρτι ξεκινάει από το πρωί, αλλά απογειώνεται μετά τις 19:00. Μη ξεχάσετε να φορέσετε και εσείς άσπρα ρούχα για να μπορέσετε να αναμιχθείτε με τους ντόπιους, από ‘κει και πέρα δεν υπάρχει περίπτωση να μη περάσετε καλά.

Λας Βέγκας
Κι όμως, το Λας Βέγκας γίνεται ακόμα πιο φωτεινό και φασαριόζικο κατά την περίοδο των γιορτών. Από αρκετά νωρίς το απόγευμα της παραμονής, το strip –χωρίς αυτοκίνητα ειδικά γι’ αυτή τη μέρα– γεμίζει από κόσμο που πίνει και φωνάζει ευχές για το

Keywords
Τυχαία Θέματα