Πρωτοσέλιδα: Προσλήψεις 2.809 μονίμων εντός Φεβρουαρίου

Η προετοιμασία των κομμάτων για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και ο μεγάλος σεισμός στην Κεφαλλονιά είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Χρυσός οδηγός για θέσεις εργασίας!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "δίοδο στην αγορά εργασίας προσφέρουν 80 υπηρεσίες του δημοσίου και εταιρίες σε όλη την Ελλάδα".

ΕΘΝΟΣ:

"Τα καρτέλ της ακρίβειας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ταχεία νομοθέτηση των αλλαγών στο καθεστώς εμπορίας του γάλακτος και των φαρμακευτικών σκευασμάτων επιδιώκει η κυβέρνηση. Εντατικές προσπάθειες καταβάλλονται για να αρθούν οι ενστάσεις που προβάλλουν κυβερνητικά στελέχη".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τα «θεϊκά σημάδια» προ της έλευσης του Αντίχριστου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα σημεία των καιρών προειδοποιούν τους Πιστούς¨.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Προσλήψεις 2.809 μονίμων εντός Φεβρουαρίου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για 2.809 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε φορείς επτά υπουργείων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αδειες τσέπες και στην πλάτη νέα μέτρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ίδια ώρα που ο κ. Βενιζέλος προβλέπει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση μέσα σε ένα εξάμηνο, τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν τόση εμπιστοσύνη στο μέλλον της οικονομίας που κόβουν την κατανάλωσή τους περισσότερο ακόμη κι από τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός τους".

ΕΣΤΙΑ: "Παράλογοι συσχετισμοί φόρων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στον κρατικό Προϋπολογισμό του 2014 υπάρχει μία κραυγαλέα δυσαναλογία ως προς τα φορολογικά έσοδα. Συγκεκριμένα: Από το σύνολο της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, το δημόσιο προβλέπεται να εισπράξη το ποσό των 6,9 δις ευρώ. Από την φορολογία περιουσίας, δηλαδή μόνο από τον φόρο ακινήτων, το δημόσιο προβλέπεται να εισπράξη το ποσό των 3,9 δις ευρώ".

Η ΑΥΓΗ: "Δημοψήφισμα η κάλπη του Μαΐου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με όλες του τις δυνάμεις ρίχνεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, στην οποία προσδίδει χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τις πολιτικές και τα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό σημείο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ελβετικό παραμύθι".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ακόμα ένα επεισόδιο στο «σίριαλ» με τις ελβετικές καταθέσεις θα παρακολουθήσουμε αυτές τις ημέρες, με την «ανταλλαγή» επισκέψεων αξιωματούχων των δύο χωρών. Πρόκειται για μια κακόγουστη κωμωδία, αφού το θέμα του ελέγχου Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία μπορεί να ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011, αλλά δεν έχει προχωρήσει καθόλου. Ακόμη και αν επιτευχθεί συμφωνία με τους Ελβετούς, οι μεγαλοκαταθέτες προφανώς θα έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους σε άλλους «οικονομικούς παραδείσους»".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τον Μάρτιο κρίνεται η δόση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σαφές μήνυμα προς την Αθήνα, ότι η τρόικα δεν θα επιστρέψει εάν δεν υπάρξει σύγκλιση στα ανοικτά θέματα, έστειλε χθες το Eurogroup. «Χρειάζεται περισσότερη δουλειά μέχρι να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα», είπε ο πρόεδρός του Γερούν Ντάισελμπλούμ, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων για την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ακατοίκητο 1 στα 2 σπίτια του Ληξουρίου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία στην περιοχής της Κεφαλονιάς, που «ταρακουνήθηκε» από δόνηση μεγέθους 6,1 Ρίχτερ. Την άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που χτυπήθηκαν από τον Εγκέλαδο αποφάσισε η κυβέρνηση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Παζάρια για το αντιλαϊκό χρονοδιάγραμμα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το αντιλαϊκό πρόγραμμα στην Ελλάδα, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι αναδιαρθρώσεις που έχει προτείνει ο ΟΟΣΑ, συζητήθηκε στο περιθώριο της χτεσινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης. Η συγκυβέρνηση προχωρά σε ανασχεδιασμούς, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πόσα θα πάρουν πίσω οι ένστολοι".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κέρδη και ζημίες μετρούν οι ένστολοι, μετά τα νέα δεδομένα που φέρνει η απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας για επαναφορά των αποδοχών τους στο παλαιό καθεστώς - προ των περικοπών δηλαδή, οι οποίες ίσχυσαν από την 1η Αυγούστου 2012. Οι αυξήσεις αφορούν τους μισθούς περίπου 268.500 εν ενεργεία στελεχών και αποστράτων σε ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας".

Kontranews: "Για φούντο πάνε όλες οι επιχειρήσεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έμφραγμα έχει προκαλέσει στην αγορά η άρνηση των τραπεζικών στελεχών, να υπογράφουν αναδιαρθρώσεις δανείων των επιχειρήσεων γιατί τρέμουν το ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΕΡΔΟΣ: "Γιατί πήραν την ανηφόρα τα ελληνικά spreads πάλι".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δεν κράτησε για πολύ η ευφορία για την πτώση των spreads των ελληνικών ομολόγων, καθώς ήδη από την περασμένη εβδομάδα αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ευάλωτα στις δυσμενείς μεταβολές των αποδόσεων των ομολόγων όλων των χωρών που εντάσσονται στη μεγάλη κατηγορία των Emerging Markets".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Διασώσεις στην Ευρωζώνη με γενικό κεφαλαιακό φόρο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την επόμενη μέρα των διασώσεων στην Ευρωζώνη, χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της τρόικας, προετοιμάζει η Γερμανία με τη νέα πρόταση-«βόμβα» της κεντρικής της τράπεζας, που περιέχει σαφείς αιχμές προς τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Στην τελευταία έκθεσή της, η Μπούντεσμπανκ υποστηρίζει ότι οι χώρες που απειλούνται με χρεοκοπία θα πρέπει να αντλήσουν χρήματα από τον ιδιωτικό πλούτο των πολιτών τους μέσω της επιβολής ενός εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου, προτού ζητήσουν βοήθεια από άλλες χώρες".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Προσέγγιση με Ρωσία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ως ευκαιρία και αμοιβαία προσπάθεια αναθέρμανσης των ελληνορωσικών σχέσεων χαρακτηρίζουν επίσημοι κυβερνητικοί κύκλοι τη σημερινή συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Βλ. Πούτιν στις Βρυξέλλες, καθώς στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και ειδικότερα το ενδιαφέρον ρωσικών επιχειρήσεων για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, καθώς υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΔΕΠΑ".

Keywords
πρωτοσελιδα, προσληψεις, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, σαμαρας, σεισμος, δημοκρατια, ελλαδα, ωρα, ελευθεροτυπια, νέα, βενιζελος, εστια, δις, αυγη, δημοψηφισμα 2015, μαΐου, συριζα, εφημεριδα, καθημερινη, αθηνα, τροικα, ριζοσπαστησ, οοσα, spreads, ναυτεμπορικη, συμμετοχή, τραπεζες, χρεοκοπια, ημερησια, ρωσία, αντ, βρυξέλλες, τραινοσε, δεπα, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, ΟΣΕ, τελος ακινητης περιουσιας, δημοψηφισμα, νεα κυβερνηση, σεισμος τωρα, μειωση μισθων, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, φορολογια 2013, εκλογες 2014, κομματα, χωρες, αντ, το θεμα, αυγη, γερμανια, δουλεια, θεμα, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οοσα, προγραμμα, σημερινη, τα νεα, τραινοσε, ωρα, αγορα, αγορα εργασιας, αμοιβαια, βοηθεια, βρυξέλλες, δημοσιο, δις, δονηση, ευκαιρια, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκθεση, ελβετια, εβδομαδα, ενεργεια, επενδυσεις, επτα, ευφορια, εφαπαξ, εφημεριδα, ιδια, υπηρεσιες, κυβερνηση, κρατικο, κωμωδια, ληψη, μαΐου, μειωση, οδηγος, πουτιν, συγκεκριμενα, συμμετοχή, σπιτια, φορολογια, ανηφορα, ελληνικα, χωρα, ιδιαιτερα, ριχτερ, spreads, σωματα, θεματα, θεσεις, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα