Ρε Zuckerberg μου κάνεις πλάκα…

Το νέο extraδάκι του Facebook λέγεται Camera και κάνει κατά μέτωπον επίθεση στο Instagram. Ή μήπως όχι;

Από τον Κωνσταντίνο Χαντζάκο-Αντωνάτο

Κάπου στη μακρινή Αμερική του 2012, στις 24 Μαΐου συγκεκριμένα, ο Mark Zuckerberg αποφάσισε να λανσάρει ένα νέο app για

iPhone που θα σχετίζεται με το μεγάλο του παλικάρι που λέγεται Facebook. Όσο το original social network γερνάει -όμορφα και λογικά- o μπαμπάκας του προσπαθεί να το ρετουσάρει και να μας δίνει νέα παιχνιδάκια για να ασχολούμαστε μαζί του.

Το νέο της ημέρας, λοιπόν, είναι το Facebook Camera. Ένα app που απευθύνεται μόνο σε χρήστες προϊόντων Apple (δηλαδή iPhone, iPad, iPod… iΠηδήξου και άλλα τέτοια) και διευκολύνει θεωρητικά τον user να ανεβάζει στο timeline του φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από αυτές που περνούσε έως τώρα, μάλιστα να έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει μέχρι 30 αρχεία ανά uploading – ένα ολόκληρο album σχεδόν, αλλά και κάτι ακόμα. Ω του θαύματος όμως, εμφανίζονται και τα μαγικά ραβδάκια του Instagram, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να βάζεις φίλτρα στις φωτογραφίες σου.

Μαγκιά ή τεχνολογική ευκολία;  Αν και το πρώτο που θα σκεφτείς είναι πως εφόσον πλέον το Instagram του ανήκει, θέλει να το ξεπαστρέψει και να το υποβιβάσει από ολόκληρο social network σε μια λειτουργία του Facebook. Η αλήθεια θεωρώ πως είναι κάπου στη μέση. Αν και δεν θα τον χαλούσε καθόλου να πάρει όλο το παιχνίδι από το Instagram, η facebook camera είναι μία συμπληρωματική λειτουργία του κεντρικού facebook app που απλά σε απαλλάσσει από όλα τα κολλήματα που αντιμετώπιζες, όταν προσπαθούσες να ανεβάσεις μια μεγάλη φωτογραφία στο profile σου.

Μην φρικάρεις, κανένας δεν πάει να σου κλείσει το instagram. Απλά θα ήταν και αφελές να νομίζεις πως ο Mark έδωσε ένα δισεκατομμύριο δολάρια, απλά για να λέει πως έχει ένα ακόμη social network. Δυο πουτανίτσες έκλεψε από το νέο του παιδάκι για να τα βάλει στο μαγαζί του πατέρα του, κάπως έτσι δες το. Σε λίγες ημέρες, λογικά, διαθέσιμο και στο δικό σου iPhone. Enjoy yourself!

Διαβάστε ακόμα:

* Το Facebook δεν θέλει τους μετόχους του

* Από το χρηματιστήριο, στην εκκλησία

* Το μεγάλο στοίχημα του Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα