Ρομπάι: Η Ελλάδα έχει αρχίσει και νοικοκυρεύει τα οικονομικά της

15:57 3/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Πεπεισμένος πως η Ελλάδα έχει αρχίσει, πλέον, να νοικοκυρεύει τα οικονομικά της θέματα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βαν Ρομπάι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «De Tijd».

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος απέδωσε τα προβλήματα της ρευστότητας που αντιμετώπισαν χώρες, όπως η Κύπρος, στην ελληνική κρίση και στο υποχρεωτικό «κούρεμα»

των ελληνικών ομολόγων που διακρατούσαν στα χαρτοφυλάκιά τους.

Στην ερώτηση «γιατί η ΕΕ “έκλεινε τα μάτια” στα κακώς κείμενα, όπως το φορολογικό καθεστώς στην Κύπρο και το “μαγείρεμα” των ελληνικών στοιχείων» ο ίδιος ισχυρίστηκε πως υπήρχαν χώρες που έκρυβαν τα οικονομικά του προβλήματα κάτω από το χαλί.

«Ήταν όλα αυτά γνωστά; Ναι, ήταν. Αλλά δεν έγινε τίποτα, επειδή τα πράγματα πήγαιναν καλά, από οικονομικής απόψεως. Αυτή είναι όμως η ανθρώπινη φύση: Αποφασίζουμε να αναλάβουμε δράση μόνον όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο κι αυτό ισχύει τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και στον δημόσιο βίο. Τους θέσαμε, όμως, ενώπιον των ευθυνών τους» ήταν η δήλωση του Φλαμανδού πολιτικού, τονίζοντας πως χώρες σαν την Ισπανία και την Ελλάδα, έχουν αρχίσει να νοικοκυρεύουν τα οικονομικά τους.

Αναφερόμενος στην κρίση που βιώνει η Κύπρος δήλωσε: «Οι κυπριακές τράπεζες έπρεπε να υποστούν ένα επώδυνο “κούρεμα” στα ελληνικά ομόλογα που κατείχαν. Από εκείνη τη στιγμή κι ύστερα, τα προβλήματα οξύνθηκαν» είπε και πρόσθεσε ότι αυτό, όμως, που μπορεί κανείς να προσάψει στην Κύπρο είναι ότι «από εκείνη τη στιγμή κι ύστερα, η κυβέρνηση δίστασε επί μακρόν να αναλάβει δράση. Αυτή είναι, όμως, η πολιτική. Οι εκλογές και το πολιτικό κόστος δεν βοηθούν πάντοτε να γίνει αυτό που πρέπει» σημείωσε κλείνοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα