Ρώσοι και Τούρκοι στηρίζουν τον ελληνικό τουρισμό- Θα φτάσουν τα 2 εκατομμύρια φέτος

Έως και 2 εκατομμύρια αναμένονται να φτάσουν οι αφίξεις των Ρώσων και Τούρκων τουριστών στη χώρα μας σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων φορέων. Αν αυτό συμβεί θα αποτελέσει αριθμό ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής οι συνολικές εισπράξεις της χώρας από τον τουρισμό αναμένεται να φτάσουν τα 11,5 δις ευρώ. Συνολικά υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα θα πατήσουν το πόδι τους περίπου 17,5 εκατ. τουρίστες ενώ ιδιαίτερα σημαντική

είναι η παρουσία των Ρώσων. Οι τελευταίοι ξοδεύουν κατά μέσο όρο 1.000 ευρώ όταν ταξιδεύουν ενώ ο αριθμός για τους υπόλοιπους τουρίστες διαμορφώνεται γύρω στα 560 ευρώ.

Παράλληλα οι Τούρκοι τουρίστες καταναλώνουν πλήθος χρημάτων σε είδη εστίασης αν και δεν διανυκτερεύουν στον τόπο μας για ικανοποιητικό χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, τα 2 εκατ. μεταφράζονται σε 800.000 Τούρκους και 1,2 εκατ. Ρώσους τουρίστες. Επιπλέον η εισροή τόσων πολλών τουριστών από τις εν λόγω χώρες είναι προφανής, αφού έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι Τούρκοι επέλεξαν να περάσουν τις διακοπές τους σε μέρη όπως τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τη Θράκη αλλά και τα νησιά του Αιγαίου με κυριότερο προορισμό τη Χίο.

Πόλος έλξης επίσης για τους γείτονες αποτελεί η οικία του Κεμάλ Ατατούρκ στην συμπρωτεύουσα, καθώς έχει προωθηθεί στα μέσα της Τουρκίας με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη για να δουν που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο ηγέτης του τουρκικού κοσμικού κράτους.

Σε δηλώσεις της στην Καθημερινή η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Ελευθερία Φτακλάκη ανέφερε πως οι Τούρκοι τουρίστες αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για τον τουρισμό ενώ ζήτησε από την πολιτεία να επεκτείνει τις θεωρήσει έτσι ώστε εκτός από τα Δωδεκάνησα οι Τούρκοι να επισκέπτονται και τις Κυκλάδες χωρίς κωλύματα.

Η περιφέρεια επίσης θα διοργανώσει συνέδριο τον Οκτώβριο με στόχο να τονωθούν οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας έτσι ώστε να επωφεληθεί ο τουρισμός και να αυξηθούν τα έσοδα από την παρουσία των «γειτόνων» στα ελληνικά νησιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα