Σαφής απειλή Σόιμπλε: Αν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει τη συμφωνία, αυτή θα ανακληθεί αμέσως

Σαφές τελεσίγραφο, εν είδη απειλής έστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην ελληνική κυβέρνηση και προς τον Γιάνη Βαρουφάκη προσωπικά, το πρωί της Πέμπτης μια μέρα πριν από την έγκριση της συμφωνίας του Eurogroup από τη Bundestag.

Ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε κατηγορηματικός μιλώντας προς τους βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου επισημαίνοντας ότι «οι δηλώσεις Βαρουφάκη πλήττουν

την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων» και προειδοποιώντας ότι «εάν η Αθήνα δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της βάσει της συμφωνίας, τότε αυτή θα θεωρηθεί άκυρη».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που μεταφέρει ακριτομυθίες βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος CDU η αποστροφή του κ. Σόιμπλε αφορούσε σε πρόσφατες συνεντεύξεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με τις οποίες επανέφερε με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο θέμα κουρέματος για το ελληνικό χρέος.

Την ίδια ώρα πάντως η γερμανική κυβέρνηση προχωρά κανονικά τη διαδικασία επικύρωσης από τη Bundestag της συμφωνίας του Eurogroup παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών που προτίθενται να την καταψηφίσουν.

Ενδεικτικά, στην δοκιμαστική όπως την ονομάζουν πρώτη ψηφοφορία που έγινε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ σε σύνολο 311 βουλευτών, 22 βουλευτές τάχθηκαν κατά της παράτασης της δανειακής σύμβασης και πέντε απείχαν από την ψηφοφορία.

Από τη δική τους πλευρά, οι βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού, ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της παράτασης.

Η τελική, δεσμευτική ψηφοφορία στη Βουλή της Γερμανίας θα διεξαχθεί το πρωί της Παρασκευής και δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα για την έγκριση της παράτασης παρά το γεγονός ότι ορισμένοι, όπως ο κ. Νταβίντ Μπέντελς, μέλος της γερμανικής Κάτω Βουλής με το CSU, κάλεσε τα μέλη του Σώματος να καταψηφίσουν την επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα καθώς «σε αντίθετη περίπτωση θα πρόκειται για προδοσία απέναντι στον Γερμανό φορολογούμενο».

Να σημειωθεί ότι τόσο κ. Σόιμπλε όσο και η Καγκελάριος Μέρκελ έχουν σπεύσει να διαβεβαιώσουν πως δεν πρόκειται να εκταμιευθεί ούτε ένα σεντ αν η χώρα μας δεν τηρήσει τους όρους του προηγούμενου προγράμματος.

The post Σαφής απειλή Σόιμπλε: Αν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει τη συμφωνία, αυτή θα ανακληθεί αμέσως appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα