Σάλλας: Η Γενική Τράπεζα θα γίνει φορέας επισφαλών δανείων

Τα σχέδια της Τράπεζας Πειραιώς για την επόμενη ημέρα σκιαγράφησε ο πρόεδρος της Τράπεζας, Μιχάλης Σάλλας, στο πλαίσιο ομιλίας του κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση.

Όπως ανακοίνωσε ο Μ. Σάλλας, η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει μια συνολικότερη παρέμβαση για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με τη δημιουργία

ενός φορέα διαχείρισης επισφαλειών ο οποίος δεν θα είναι κατ’ ανάγκη στο πλαίσιο της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με τον Μ. Σάλλα, ο νέος αυτός φορέας θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό, θα έχει διεθνείς συνεργασίες, και θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και συνολικές λύσεις σε εταιρείες που το χρειάζονται.

«Στην περίπτωση που ο φορέας αυτός θα είναι η Γενική Τράπεζα, θα γίνει αύξηση κεφαλαίου της Γενικής με προτεραιότητα στο 20% των ιδιωτώβν μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς», τόνισε ο κ. Σάλλας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της τράπεζας, σημείωσε ότι η πολιτική της θα επικεντρωθεί σε τρία επίπεδα, της διάθεσης ρευστότητας στην αγορά, στη διαχείριση των επιφαλών δανείων, και τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης.

«Πάση θυσία να αντλήσουμε πόρους από τις αγορές, και να πείσουμε τους καταθέτες να επιστρέψουν κεφάλαια στη χώρα», υπογράμμισε ο επικεφαλής της τράπεζας.

Επίσης, ο κ. Σάλλας έστειλε μήνυμα στους μετόχους της τράπεζας λέγοντας ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα βελτιώνονται σημαντικά τα στοιχεία του ομίλου και το 2015 θα είναι μια σημαντικά κερδοφόρα χρονιά.

Με την ανακεφαλαιοποίηση έκλεισε ένας υπερεικοσαετής κύκλος για το τραπεζικό σύστημα, το οποίο μετά την ανασυγκρότησή του περνάει σε νέα εποχή, πρόσθεσε ο κ. Σάλας. Η Τρ. Πειραιώς πέτυχε να υπερδιπλασιάσει τα μεγέθη της, με τις χορηγήσεις και τις καταθέσεις στο 29% και έγινε η μεγαλύτερη τράπεζα στην αγορά, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρώτος στόχος ήταν η διευρυμένη ιδιωτική συμμετοχή, ο οποίος και επιτεύχθηκε, καθώς σήμερα οι ιδιώτες μέτοχοι κατέχουν το 20% του κεφαλαίου. Δεύτερος στόχος είναι η λειτουργική απορρόφηση, με αποτέλεσμα το 2014 να είναι μία τελείως διαφορετική τράπεζα. "Η θέση της τράπεζας αλλάζει και αυξάνονται και οι ευθύνες μας", τόνισε ο κ. Σάλλας.

Πηγή: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα