Σαμαράς: Η ψήφιση των μέτρων ήταν προϋπόθεση για να βρουν δουλειά τα παιδιά μας

Την υπερψήφιση των μέτρων από την Βουλή χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος την χαρακτήρισε ως ένα αποφασιστικό και αισιόδοξο βήμα προς την ανάπτυξη.

Εξερχόμενος της Βουλής μετά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αυτή η ψηφοφορία

ήταν προϋπόθεση «για να βρούμε δουλειά για τα παιδιά μας, για να υπάρχει η δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες να δουν καλύτερες μέρες».

Παράλληλα σημείωσε πως το επόμενο βήμα είναι ο προϋπολογισμός, ενώ εκτίμησε ότι «θα πάει και αυτός καλά».

Επεσήμανε επίσης πως τώρα η προσοχή θα επικεντρωθεί μετά τη Δευτέρα με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη. «Και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με πολύ δουλειά, με συντονισμένη δράση, με επενδύσεις- ένα μεγάλο ζητούμενο- με αποκρατικοποιήσεις, που είναι αναγκαίο, καλό αναγκαίο για την Ελλάδα. Και γενικά με κινήσεις, οι οποίες θα δώσουν και προς τα μέσα την αλλαγή της ψυχολογίας και προς τα έξω το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα», σημείωσε ο πρωθυπουργός ο οποίος δήλωσε ευχαριστημένος για την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για την ψήφιση του Μνημονίου 3 κατά την οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα νέα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με την Τρόικα και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016.

Το νομοσχέδιο καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώ οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δήλωσαν «παρών».

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 126 βουλευτές της ΝΔ και 27 του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα όχι ήταν 128 και τα παρών 18. Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν παρών με εξαίρεση, τους Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά που επέλεξαν το όχι. Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έθεσε εκτός της ΚΟ του κόμματός του τον βουλευτή Κοζάνης Γεώργιο Κασαπίδη, ο οποίος δήλωσε «παρών» κατά την ψηφοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα