Σαμαράς: Προεξοφλείται η παραμονή μας στο ευρώ!

«Το αίμα της ελληνικής οικονομίας που λέγεται ρευστότητα είναι στο μηδέν… Γνωρίζω ότι ο κάθε Έλληνας κάθε μέρα περνά ένα προσωπικό δράμα», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω για Ελλάδα. Είπα ότι βρισκόμαστε στα όριά μας. Και τους είπα ότι αυτό δεν είναι Ευρώπη. Έχει αλλάξει το κλίμα. Βρήκα κατανόηση και με ρωτήσανε με ενδιαφέρον

για την Ελλάδα. Βγήκε μια πολύ θετική δήλωση για μας κι αυτή είναι ότι συζητήθηκε πώς θα αντιμετωπιστεί συνολικά στην Ευρώπη η κρίση χρεόυς» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς και τόνισε πως «Επιτεύχθηκε ο μεγάλος στόχος να μην υπάρχει ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «δεν θα χρειαστεί άλλη Σύνοδος Κορυφής για να υπάρξει η εκταμίευση. Θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την έκθεση της Τρόικας, που πιστεύουμε ότι θα είναι θετική».

Ανέφερε ακόμα ότι δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία στην Ελλάδα να επωφεληθεί από την συνολική ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη. «Ανοίγει μια νέα σελίδα για την Ελλάδα, μόλις περάσουμε αυτά τα μέτρα θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη. Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε μια χώρα σοβαρή. Η έκθεση της Τρόικα θα μας δικαιώσει και μετά θα περάσουμε τα μέτρα. Με τους πολιτικούς αρχηγούς είμαστε ενωμένοι σα γροθιά και θα τα λύσουμε όλα. Δεν μπορούμε να παίξουμε με το διακύβευμα. Ή θα πάρουμε τη δόση ή δεν θέλω τώρα να πω τίποτα παραπάνω. Είμαστε αποφασισμένοι ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Κουβέλης κι εγώ, να σώσουμε την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «αυτά που κάνουμε έπρεπε να τα είχαμε κάνει μόνοι μας και πρέπει να κάνουμε κι άλλα. Δεν είμαι ικανοποιημένος από τίποτα, θα ζητάω πάντα παραπάνω. Θα τονίζω πάντα στους ευρωπαίους ηγέτες ότι ο ελληνικός λαός υποφέρει και ότι οποιαδήποτε υπερβολή μπορεί να κάνει τεράστια ζημιά. Μετά την παρέμβασή μου ο Μπαρόζο είπε ότι η σκληρή δημοσιονομική πολιτική στην Ελλάδα έχει φτάσει στα όριά της και τώρα χρειάζεται ανάπτυξη. Έχουμε συμφωνήσει 11 χώρες επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Έγινε και η κουβέντα για το banking union. Οι τελικές αποφάσεις για την ανάπτυξη θα παρθούν μέσα στο 2012. Οι περσινές προτάσεις δεν προέβλεπαν την ύφεση, στην οποία μπήκαμε. Εδώ έχει πέσει πυρηνική βόμβα!».

Παρουσιάζοντας το χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε: «Πιστεύω ότι μέσα Νοεμβρίου θα έχει τελειώσει αυτή η διαδικασία. Γνωρίζετε ότι μέχρι 16 Νοεμβρίου επαρκούν τα αποθέματα ευρώ της χώρας»…

Keywords
Τυχαία Θέματα