Συνεδριάζουν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ – Βενιζέλος: Με σκληρή γραμμή κατεβαίνει ο Κουβέλης

Update: Στη ΔΗΜΑΡ κατεβαίνουν με πρόταση για Δημόσια Ραδιοτηλεόραση – ΕΡΤ, με όλους τους εργαζομένους. Στο ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζουν πως θα υπάρξει εμπλοκή, ενώ ο Βενιζέλος τόνισε πως θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης μόνο με τη Νέα Δημοκρατία.

Δείτε

τι συνέβη νωρίτερα κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.


από τον Άγγελο Μόσχοβα

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην αρχική του ομιλία προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έκανε μια τοποθέτηση γενικού περιεχομένου, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά την ανάγκη για άμεση αποκατάσταση της Δημόσιας Τηλεόρασης (δεν είπε «ΕΡΤ») και συμμόρφωση με τις δικαστικές αποφάσεις. Τάχθηκε υπέρ της ριζικής αναδιάρθρωσης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με οργανόγραμμα, χρονοδιαγραμμα και εγγυήσεις, ενώ σημείωσε με νόημα πως «η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν μπορεί να κυρωθεί από τη Βουλή».

Εξαπέλυσε, μάλιστα, επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας την για αλαζονεία, προχειρότητα και μειωμένη αποτελεσματικότητα, τονίζοντας παράλληλα πως «δεν έγιναν αξιόλογα μεταρρυθμιστικά βήματα από την κυβέρνηση Σαμαρά».

Τέλος, αναφερόμενος στην επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, είπε πως «δεν αρκούν τα λόγια, δεν μας ενδιαφέρουν οι προθέσεις, χρειάζονται εγγυήσεις, η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρή».

Στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν από βουλευτές, δεν έγινε κουβέντα για τον αριθμό των εργαζομένων που θα πρέπει να υπάρχουν στη Δημόσια Τηλεόραση. Οι τοποθετήσεις ήταν σύντομες και χωρίς εντάσεις, ενώ η πλειοψηφία των βουλευτών πρότεινε την εν λευκώ εξουδιότηση στον πρόεδρο του Κινήματος για τη διαπραγμάτευση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ακολούθησε τοποθέτηση του Κώστα Σκανδαλίδη, που επιτέθηκε στον πρωθυπουργό τονίζοντας πως “ο Σαμαράς είναι ο πιο αυταρχικός εκφραστής της δεξιάς αντίληψης, σε αντίθεση με τον Παπανδρέου, αυτός μένει αμετακίνητος”, ενώ διαφοροποιήθηκε στο θέμα της ΕΡΤ, υποστηρίζοντας πως πρέπει να ανοίξει με το προηγούμενο καθεστώς. Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίσθηκε και η Τόνια Αντώνιου, που υπογράμμισε πως η ΕΡΤ «πρέπει να ανοίξει ως έχει».

Ο Απόστολος Κακλαμάνης άσκησε έντονη κριτική σε δημοσιογράφους.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μάλιστα, πληροφόρησε τους βουλευτές πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του, ο Φώτης Κουβέλης θα επιμείνει στη σκληρή γραμμή του, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων της ΕΡΤ.

Στην Αγίου Κωνσταντίνου, σε εξέλιξη βρίσκεται η κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ. Στη συνεδρίαση παίρνουν μέρος και τα τέσσερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και είναι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης , αλλά και ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Υγείας , Φωτεινή Σκοπούλη.

Επίσης, στη συνεδρίαση βρίσκονται και στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είχαν θέσεις ευθύνης στην ΕΡΤ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ακούστηκαν πολλές ενστάσεις, ενώ το κλίμα που επικρατεί περιγράφεται με την ατάκα που ακούστηκε “δώσαμε στον Σαμαρά το νέο όνομα, να μας δώσει τους εργαζομένους“.

Keywords
Τυχαία Θέματα