Σημαντικά νέα για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή !

11:45 9/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Σημαντική στιγμή για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή καθώς γεννήθηκε το πρώτο βρέφος το οποίο κυοφορήθηκε από Αμερικανίδα μητέρα με την μέθοδο της νέας τεχνικής γενετικής ανάλυσης.

Το νεογέννητο αγοράκι που είναι μόλις ενός μήνα και βαφτίστηκε από τους γονείς της ως Κόνορ Λέβι, προέρχεται από ένα γονιμοποιημένο ωάριο που επιλέχθηκε μεταξύ των άλλων γονιμοποιημένων ωαρίων ως το καταλληλότερο, βάσει της νέας τεχνικής.

Η νέα αυτή μέθοδος έχει επονομαστεί ως «αλληλουχία γονιδιώματος»

και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε εξωσωματική γονιμοποίηση στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από την ομάδα του γενετιστή δόκτορ Ντάγκαν Ουέλς, ενώ υπάρχει και άλλη μία κύηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην οποία έχει χρησιμοποιηθεί.

Η Ελληνίδα γενετίστρια, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του «ΕΤ» κ. Δήμητρα Χριστοκοπίου, επεξηγεί την διαφορά της νέας τεχνικής από την συμβατική μέθοδο. «Με τη νέα τεχνική ελέγχουμε ταυτόχρονα για μεταλλάξεις, γενετικές διαταραχές και χρωμοσομιακές βλάβες που θα έπρεπε να ελεγχθούν με τρεις τεχνικές. Ωστόσο, ελάχιστοι γενετιστές είναι σε θέση να διαβάσουν σωστά τα ευρήματα». Αναφέρει πως η τεχνική θα περάσει στην «ευρεία κλινική πράξη σε 5-6 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα