Σκάνδαλο στην Κρήτη με διεθνές κύκλωμα trafficking αλλοδαπών για ανασφάλιστη εργασία

Μέγα σκάνδαλο ξέσπασε στην Κρήτη με τον εντοπισμό διεθνούς κυκλώματος trafficking αλλοδαπών για ανασφάλιστη εργασία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διενεργήθηκε σχετικά με το ζήτημα, στο νησί δραστηριοποιούνταν εταιρίες- μαϊμού, ο οποίες έφερναν στην Ελλάδα αλλοδαπούς από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να εργαστούν με το πρόσχημα της ασφάλισης στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

και η οικονομική αστυνομία συνεχίζουν να διερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ανασφάλιστης εργασίας στη χώρα μας.

Οι εταιρείες αυτές εκμεταλλεύονταν τις διακρατικές συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα, βάσει των οποίων ένας εργαζόμενος από χώρα της Ε.Ε μπορεί να δουλέψει στην χώρα μας, χωρίς ο εργοδότης να καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές. Αυτό με την προϋπόθεση βέβαια ότι είναι ήδη ασφαλισμένοι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του prismanews.gr, το κύκλωμα έχει απλώσει τα πλοκάμια του και στην Κρήτη. Αύριο αναμένεται να κατατεθούν στον Εισαγγελέα Ηρακλείου τα σχετικά στοιχεία που έχει συλλέξει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα